Društvo

Davidović: Važna izrada omladinske politike do 2020. godine

Davidović: Važna izrada omladinske politike do 2020. godine
Davidović: Važna izrada omladinske politike do 2020. godine

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović istakla je da je jedna od najznačajnijih aktivnosti u ovoj godini izrada dokumenta Omladinska politika Republike Srpske za period od 2016. do 2020. godine, čijom se primjenom mogu obezbijediti uslovi da mladi ostaju u Srpskoj.

 Na konstitutivnoj sjednici Savjeta za mlade Republike Srpske, na kojoj je Davidovićeva izabrana za predsjednika, zaključeno je da će članovi Savjeta osigurati aktivno učešće svih nadležnih institucija u kreiranju ovog dokumenta, kao i u realizaciji planiranih aktivnosti u okviru godišnjih akcionih planova. 

Planirano je da se u narednom periodu pojača međuresorna saradnja i izrada zajedničkih projekata koji će doprinijeti poboljšanju položaja mladih u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, pomoćnik ministra za omladinu Branka Malešević, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Amela Lolić, šef kabineta u Ministarstvu finansija Milorad Đurđević, predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević i predstavnici ovog savjeta Bogdan Vicanović i Nebojša Savanović.

Savjet za mlade Republike Srpske formirala je Vlada Republike Srpske na prijedlog Ministarstva porodice, omladine i sporta kao tijelo zaduženo za razvoj omladinske politike. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije