Društvo

Davidovićeva uručila poklone trudnicama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Davidovićeva uručila poklone trudnicama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo
Foto: Jelena Đurđević | Davidovićeva uručila poklone trudnicama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

BANJALUKA - Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, uručila je danas poklone trudnicama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra.

Davidovićeva je čestitala trudnicama Dan žena i zaželjela im punu ravnopravnost i puno osmijeha u životu jer su, kako ističe, trudnice najvrijedniji dio društva jer rađaju novi život, odgajaju djecu i treba ih obilaziti.

"Ponosna sam na koleginice ginekologe jer je to pretežak i prelijep posao, ali danas se dosta žena nalazi na rukovodećim položajima i u narednom periodu treba raditi na punoj ravnopravnosti. Mislim da RS dosta radi na tome, a na ženama je da se izbore za svoje mjesto u društvu. Zaista je teško graditi porodicu i karijeru istovremeno, ali naše žene su jako vrijedne i sposobne i želim im sve najljepše", rekla je Davidovićeva.

Vesna Ećim Zlojutro, načelinica ove klinike, zahvalila se Davidovićevoj što je ponovo našla vremena da posjeti ovu kliniku i čestitala 8. mart svim damama.

Istakla je da na dva odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo leži ukupno 48 žena, te da iako je zgrada napravljena prije 40 godina i pojedine stvari su dotrajale i da im nedostaje osoblja, ipak, što se tiče stručnosti i aparata pohvalila se da prate sve trendove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije