Društvo

Davor Dragičević sklonio šator i automobil sa Trga Krajine

Davor Dragičević sklonio šator i automobil sa Trga Krajine
Foto: Facebook / Pravda za Davida | Davor Dragičević sklonio šator i automobil sa Trga Krajine

BANJALUKA - Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, uklonio je šator koji je bio postavio na centralnom banjalučkom trgu, kao i automobil koji je bio dovezao na plato ispred "Boske".

Na Trgu Krajine ostala je statua pesnice, srce, cvijeće i natpis "pravda" na trotoaru kod "krivog sata".

Inače, Davidov otac je na trgu bio postavio šator u kojem je boravio svakodnevno. Kako je rekao tada planira da napravi kuću na trgu "jer je njegova srušena kada je David ubijen".

Davor Dragičević i ljudi okupljeni u grupi "Pravda za Davida" protestovali su na Trgu Krajine u Banjaluci više od 200 dana tražeći da se otkrije prava istina o smrti njihovog sugrađanina.

Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart ovet ove godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u rječici Crkvena u blizini tvrđave "Kastel". Tri mjeseca kasnije Okružno javno tužilaštvo Banjaluka okvalifikovalo je slučaj kao ubistvo i naredilo sprovođenje istrage.

Naredba se odnosi na istragu protiv više NN lica zbog sumnje da su napali Davida Dragičevića u Ulici Velibora Janjetovića u Banjaluci, te da je on prilikom bježanja od njih pao u rijeku ili da su ga gurnuli sa obale u pomenutu rijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije