Društvo

Demanti: Majka i dalje viđa dijete, a slučaj neka riješe nadležne institucije

Demanti: Majka i dalje viđa dijete, a slučaj neka riješe nadležne institucije
Foto: Ilustracija | Demanti: Majka i dalje viđa dijete, a slučaj neka riješe nadležne institucije

Na našem portalu juče je objavljen tekst pod naslovom "Protest ispred Centra za socijalni rad: Majka traži da joj vrate dijete", a demanti na njega poslao je otac pomenutog djeteta, Ognjen Banjac, koji prenosimo u cjelosti.

"Na vašem portalu nezavisne.com juče, dana 24.09.2018. goidne, objavljen je tekst pod naslovom: Protest ispred Centra za socijalni rad: Majka traži da joj vrate dijete.

U tekstu se navodi da je Kristini Neuman njeno mlađe dijete nezakonito odvojeno od nje i da ona treba da dobije starateljstvo nad djetetom.

Kao otac djeteta, moram da naglasim da sam dijete preuzeo početkom godine od oca majke koji me je i pozvao, a ne majka kako stoji u tekstu. Okolnosti pod kojima sam ja preuzeo dijete su nezamislivi i neshvatljivi normalnom čovjeku.

To nije bila incidentna situacija kako se navodi u tekstu, to je bio teški oblik porodičnog nasilja. Prije nego što sam preuzeo dijete, dijete je takođe trpilo nasilje, isto je na silu hranila špricom, slabo je spavalo i slabo napredovalo.

Nakon što sam preuzeo dijete Kristina mi se uopšte nije obraćala, skoro mjesec dana nije se interesovala za dijete, a do dana današnjeg uopšte ne pridonosi na bilo koji način odgoju i podizanju djeteta, što sve ja kao otac sam radim.

Dijete je sada živo, zdravo, veselo i dobro napreduje. Kristina samo pravi scene JU Centru za socijlani rad Banjaluka, jer je osoba koja je željna pažnje.

Smatram da predmetno pitanje treba da rješe nadležne institucije prije svega JU Centar za socijalni rad Banjaluka, a zatim nadležni sud i tužilaštvo. Takođe majka i dan danas viđa dijete, jer isto redovno dovodim na kontakt sa majkom i ne izbjegavam nikad svoje roditeljske obaveze."

Ognjen Banjac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije