Društvo

Demineru amputirane obje noge

Demineru amputirane obje noge
Demineru amputirane obje noge

DOBOJ - Zdravstveno stanje deminera Aldina Selimovića (32) iz Tuzle, kojem su nakon eksplozije protivpješadijske mine amputirane obje noge, još je teško, a on će biti transportovan u UKC Tuzla.

On se, navodno, nalazi priključen na aparate za disanje.

"Pacijent se nalazi u Službi intenzivne njege, pod stalnim je nadzorom ljekara i još nije izvan životne opasnosti. U toku dana će vjerovatno biti transportovan u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla", navela je Sanja Vulić, portparol dobojske bolnice "Sveti apostol Luka".

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećnom mladiću je nakon eksplozije mine jedna noga u potpunosti smrskana, a druga bukvalno raznesena, a zadobio je i lom lijeve ruke, te teške povrede desne šake, koje su nakon četvoročasovne operacije ljekari dobojske bolnice uspjeli da saniraju.

Selimović je kao pripadnik Deminerskog tima nevladine organizacije "Norveška narodna pomoć" povrijeđen u srijedu tokom deminiranja lokaliteta Ularice - Ekonomija, na granici opština Usora i Doboj.

On je na poslovima deminiranja radio desetak godina, a NPA je, saznajemo, nakon ove minske nezgode zaustavila sve deminerske akcije na kojima radi u BiH.

Deminiranje u Ularicama je započeto 3. marta, a radi se o površini od 15.547 metara kvadratnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije