Demonstracije sutra u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Tuzli i Mostaru

Fena - 20.12.2013 12:47
Demonstracije sutra u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Tuzli i Mostaru

SARAJEVO - Za sutra su u 11 sati najavljene mirne demonstracije studenata u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Tuzli i Mostaru.

Organizator protesta je neformalna grupa (R)EVOLUCIJA+ koja kaže da je nwučestvovanje BiH u programu Erasmus + "kap koja je prelila čašu".

-Ljuti smo. Tužni. Ogorčeni. Potlačeni. Ne znam da li i postoje riječi koje mogu opisati naše osjećanje. Živimo u tamnom vilajetu- navode u saopštenju organizatori demonstracija.

Pozivaju sve građane da bez obzira na dob da dostojanstveno izađu na ulice.

- Pokažimo da nismo praznoglavi i uspavani mediokriteti u masi koji klimaju glavom i pristaju na sve. U svima vama leži mrva nade da ćemo jednoga dana imati prilike kao i sva druga omladina na ovom svijetu - navode organizatori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Za doprinose duguju više od 230 miliona KM

  28.01.2015 10:50 - Srna

  BIJELJINA - Fondu zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske za doprinose za zdravstveno osiguranje poslodavci duguju više od 230 miliona KM, što je iznos kojim bi Fond u naredne dvije godine mogao da finansira pružanje zdravstvenih usluga u 54 doma zdravlja u Srpskoj, rečeno je Srni u FZO.

 • Arapi zainteresovani za parcele oko Sarajeva

  28.01.2015 09:31 - N.N.

  Dok Bosnu i Hercegovinu napuštaju mladi u potrazi za boljim životom, naseljavaju je šeici i emiri s Bliskog Istoka. Da li zbog prirodnih ljepota ili nečeg drugog, tek okolina Sarajeva pretvorena je u gradilište, kojem ne smetaju ni niske temperature.

 • Sarajka u kutiji keksa pronašla miša?

  28.01.2015 08:26 - N.N.

  Jedna žena u kutiji keksa kupljenog u Sarajevu pronašla je miša.

 • Snijeg usporio saobraćaj

  28.01.2015 07:59 - Srna

  BANJALUKA - Snježne padavina usporile su saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 • Šest opština sa jednocifrenim brojem novorođenih

  28.01.2015 07:51 - Srna

  BIJELJINA - U Republici Srpskoj šest opština ima jednocifren broj novorođenčadi u prošloj godini, podaci su Javnog fonda za dječiju zaštitu Srpske.

 • Srđanov duh sve snažniji

  27.01.2015 22:18 - V. Duka

  TREBINJE - Dvadeset dvije godine u Trebinju živi duh Srđana Aleksića, koliko je ljeta kako je u ratnom vihoru stradao taj mladić, braneći svoga prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

 • Sveti Sava duboko utkan u biće srpskog naroda

  27.01.2015 22:05 - Srna

  BANJALUKA - Sveti Sava duboko je utkan u biće srpskog naroda i predstavlja njegovu sabornu snagu koja ga pokreće na sve što je dobro, rečeno je na Svetosavskoj akademiji "Poruke potomcima" u Banjaluci.

 • Vlada: Zakon o javnom redu i miru nije sporan

  27.01.2015 20:03 - D. Sladojević

  BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, rekla je da je Prijedlog zakona o javnom redu i miru izazvao burne reakcije onih koji ga nisu pročitali, niti su upoznati sa materijom i sadržajem.

 • Skromna zaostavština velikog čovjeka

  27.01.2015 18:00 - Milan Rakulj

  BANJALUKA - Izložba "Svedočim, samo…", nazvana po istoimenoj knjizi patrijarha srpskog Pavla, u ponedjeljak uveče, u organizaciji Republičkog sekreterijata za vjere, otvorena je u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANU RS) u Banjaluci.

 • Inicijativa za pomoć u otklanjanju selektivne pravde

  27.01.2015 17:28 - Srna

  ISTOČNO SARAJEVO - Upravni odbor "Veterana Republike Srpske" uputio je rukovodstvu Srpske inicijativu za pomoć u otklanjanju selektivne pravde koju Tužilaštvo i Sud BiH provode prema srpskim ratnim veteranima.

 • Borenović: Vučanović i RIK odugovlačili sa plaćanjem poštarine za birački materijal

  27.01.2015 15:11 - Srna

  BANJALUKA - Partija demokratskog progresa /PDP/ očekuje da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH odbaci izvještaj Republičke izborne komisije /RIK/ o referendumu o opozivu načelnika opštine Kotor Varoš Dalibora Vučanovića zbog netačnih tvrdnji iznesenih u tom izvještaju, izjavio je Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a.

 • Srđanovo djelo pomaže čovjeku da pronađe sebe

  27.01.2015 13:24 - Srna

  TREBINJE - Polaganjem cvijeća na spomenik Srđanu Aleksiću na trebinjskom groblju u Podgljivlju danas je obilježeno 22 godine od smrti ovog mladića, koji je tokom rata stradao braneći prijatelja Bošnjaka.

 • Podržane inicijative za ekonomski razvoj

  27.01.2015 13:11 - Srna

  STANARI - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da su SNSD i Vlada Republike Srpske ponosni što su uložili trud i prepoznali potrebu stanovnika opštine Stanari da se ovaj kraj razvija.

 • Posredstvom društvenih mreža moguće narušiti javni red i mir

  27.01.2015 13:00 - Srna

  BANJALUKA - Posredstvom društvenih mreža moguće je narušiti javni red i mir izazivanjem, podstrekavanjem tuče ili fizičkog napada na drugog, kao i učiniti prekršaj ugrožavanja bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo ili imovinu, koje može imati stvarne posljedice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

 • Zaštita podataka jedan od osnova demokratije

  27.01.2015 12:57 - Srna

  SARAJEVO - Zaštita ličnih podataka u smislu zaštite privatnosti, jedno je od osnovnih vrijednosti svakog demokratskog društva i aspekt ljudskih prava kojem se poklanja velika pažnja, a za cilj ima zaštitu privatnog života pri prikupljanju, obradi i korištenju ličnih podataka, saopšteno je iz Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.