Društvo

Didaktički materijal za četiri vrtića ugrožena poplavama

Didaktički materijal za četiri vrtića ugrožena poplavama
Didaktički materijal za četiri vrtića ugrožena poplavama

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Nada Tešanović razgovarala je danas u Banjaluci sa Oksanom Roma, predstavnikom danske Fondacije "Lego", koja će sutra pokloniti "Lego" didaktički materijal u vrijednosti 20.000 evra za četiri predškolske ustanove u Srpskoj ugrožene tokom majskih poplava.

Tešanovićeva je rekla novinarima da će "Lego" kocke biti osnovni didaktički materijal u vrtićima i u ime Vlade Srpske zahvalila za donaciju.

Roma, koja je ekspert za obuke i upotrebu "Lego" materijala, sutra i prekosutra će u Šamcu voditi obuku za 30 vaspitača koji dolaze iz predškolskih ustanova koje su pretrpjele poplave.

"Lego" didaktički materijal biće sutra dostavljen Dječijem obdaništu "Majke Jugovića" iz Doboja, te Dječijim vrtićima "Radost" iz Šamca, "Neven" iz Čelinca i "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine.

Načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović istakla da je će ove predškolske ustanove dobiti didaktički materijal vrijednosti 20.000 evra, te obuku Fondacije "Lego" u vrijednosti 2.500 evra.

"Praksa i moto `Lego` fondacije jeste da `Lego` kocke nisu samo kocke, nego je to konstruktivni materijal koji djeci pomaže u njihovom razvoju i svim onim elementima i aspektima razvoja koji u potpunosti prati i naš program predškolskog vaspitanja i obrazovanja", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije