Društvo

Dječak Gojko Đurić od danas u novoj kući

Dječak Gojko Đurić od danas u novoj kući
Dječak Gojko Đurić od danas u novoj kući

BIJELJINA - Petar i njegov osmogodišnji sin Gojko Đurić iz sela Ljeljenča, kod Bijeljine, uselili su se u subotu u novoizgrađenu montažnu kuću.

Petar Đurić je rekao da mu se život promijenio i da nije mogao zamisliti da će mu se ovo desiti kada je prije tri mjeseca bio u teškom stanju.

"Danas sam se ponovo rodio. Ovoliku sreću i radost nisam mogao zamisliti prije tri mjeseca, kada sam mislio kako ćemo Gojko i ja preživjeti i da li ćemo imati šta da jedemo. Sada se s osmijehom radujemo svakom danu. Moj sin i ja konačno znamo šta je život", rekao je Đurić. Dodao je da je Gojko najsrećniji, jer će imati svoju sobu i uživati u svom prostoru.

"Gojko je presrećan, a kako i ne bi kada nam se život u potpunosti promijenio", kazao je Đurić.

Mali Gojko, dobitnik nagrade "Nezavisnih" "Jelena Trikić - Majka Hrabrost" za podvig godine, oduševljen je  novom kućom.

"Sviđa mi se moja nova kuća i stvarno je lijepa. Odabrao sam svoju sobu i sada ćemo tata i ja imati svako po svoju sobu i kupatilo. Stalno ću se kupati u njemu", kazao je Gojko. On je naglasio da mu se većina želja ispunila, osim jedne.

"Želim da moj tata što prije ozdravi, ostalo mi je manje bitno. Stalno ga boli noga i volio bih da ga doktori izliječe i da normalno nastavimo život. Hvala svima koji su nam pomogli i uljepšali naš život", naglasio je Gojko, heroj godine.

Izgradnju kuće finansirali su grad Bijeljina, kompanija "M:tel", agencija "Aquarius", ali i sami izvođači radova "Steco centar" iz Bijeljine. Novi dom Đurića koštao je 55.000 KM i ima 75 metara kvadratnih i garažu.

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, rekao je da su ljudi pokazali svoju humanost prema ovoj porodici i da je ovo test za sve.

Gradnju kuće pomogli grad Bijeljina, "M:tel", "Aquarius" i "Steco centar"

"Grad je pomagao ovoj porodici i kada ona nije bila u žiži javnosti. Donirali smo im 1.000 maraka, ali sada mogu da kažem da smo izdvojili mnogo više i znam da će biti sigurni u ovim hladnim zimskim danima", rekao je Mićić. Dodao je da ova porodica zaslužuje podršku cjelokupnog društva i zemlje, ali i naglasio da će pomoći oko Petrovog liječenja.

"Naravno da ćemo Petru izaći u susret što se tiče zdravstvenog stanja i da što prije bude operisan. Nadam se da će što prije ozdraviti i nastaviti normalan život", naglasio je Mićić.

Đorđe Mišić, direktor marketinga i prodaje kompanije "M:tel", rekao je da ova kompanija ponosno poklanja novi dom Đurićima i bolju perspektivu.

"Ova porodica sada može da uživa u novoj kući i da bude sigurna u to da se neće smrzavati u ovim hladnim danima. Kompanija 'M:tel' je saznala za ovu priču putem medija i odmah smo se uključili u akciju. Drago mi je kada novac ode u prave svrhe kao što je ova akcija i mi uvijek pomažemo", rekao je Mišić. Dodao je da iznos novca koji su donirali nije bitan, jer je ovo poklon porodici Đurić.

"Nama je želja bila da se oni što prije usele, kako bi dočekali zimu na sigurnom mjestu i u toplom domu. Najgora zima još nije došla, ali mi je drago da su se na vrijeme uselili", naglasio je Mišić.

Iako je bio najavljen njegov dolazak, proslavljeni srpski teniser Novak Đoković ipak se nije pojavio. Uz izvinjenje, naglašeno je da nije mogao doći zbog obaveza. Novak i njegova humanitarna fondacija pomoći će ovoj porodici u narednom periodu.

Petra odbili i Slovenci

Petar Đurić je poslao papire i nalaze u vezi s bolesnom nogom, u kojoj ima trombozu i infekciju, na Institut za ortopediju u Sloveniji, ali nije dobio pozitivan odgovor.

"Kada sam dobio odgovor, ostao sam u blagom šoku. Odgovorili su mi da ne mogu ništa uraditi, jer ako me je odbio Beograd oni nemaju šta da urade. Pokušaću da odem u privatnu kliniku u Beogradu i nadam se da će mi ljekar u toj klinici pomoći, jer ako mi on ne pomogne, pristaću na amputaciju noge", rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije