Društvo

Dječja stolica u parlamentu Srpske

Dječja stolica u parlamentu Srpske
Foto: N.N. | Dječja stolica u parlamentu Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je, u svom kabinetu, primio delegaciju Prve dječije ambasade u svijetu „Međaši“ predvođenu najmlađom ambasadorkom, jedanaestogodišnjom Mišel Mišković i njenim kolegom, predstavnikom ambasade za Banjaluku, Gabrijelom Lađarevićem.

Ovom prilikom, najmlađa ambasadorka „Međaša“ poklonila je predsjedniku Čubriloviću i Narodnoj skupštini Republike Srpske dječju stolicu koja simbolično upozorava svijet odraslih i predstavnike vlasti da stalno misle na djecu dok donose odluke.

U okviru projekta „Humanizacija odraslih preko svijeta djeteta“, prva dječja stolica je postavljena u Skupštini Grada Bijeljine, druga je od danas u Kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, treća ide u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, četvrta u Savjet Evrope, a peta stolica u aprilu 2019. godine putuje u Njujork u Skupštinu Ujedinjenih nacija.

Predsjednik Čubrilović je zahvalio mladim ambasadorima zbog učestvovanja u ovom humanom projektu čiji je cilj promocija prava djece i pomoć najmlađim članovima društva, istakavši da su djeca i mladi budućnost i najveći potencijal Republike Srpske.

Mlada ambasadorka se zahvalila predsjedniku Čubriloviću na prijemu i podršci projektima koja štite i promovišu prava djece, te ga pozvala da posjeti Dječju ambasadu u selu Međaši kod Bijeljine.

Predsjednik Čubrilović, u znak zahvalnosti za društveni angažman, poklonio je mladim ambasadorima „Zmijanski vez“, obećavši mladim ambasadorima da će Narodna skupština uvijek davati punu podršku njihovom radu.

Dječija ambasada "Međaši" osnovana je 1990. godine, a prvi dječiji ambasador bio je proslavljeni violinista Stefan Milenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije