Društvo

Dobojska bolnica pretrpjela indirektne štete od poplava

Dobojska bolnica pretrpjela indirektne štete od poplava
Dobojska bolnica pretrpjela indirektne štete od poplava

DOBOJ, - Dobojska bolnica pretrpjela je indirektne štete tokom majskih poplava, a donatorska sredstva biće usmjerena na saniranje dijaliznog centra, koji je proizvod javno-privatnog partnerstva sa njemačkim "Frezenijusom", rečeno je danas na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a Doboj.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Spomenko Vasilić izrazio je nezadovoljstvo neprofesionalnim ponašanjem pojedinih medija, koji su objavili da su "premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prevareni kada je u pitanju raspodjela donatorskih sredstava Vlade Srbije pojedinim ustanovama u Doboju".

Vasilić je podsjetio da je riječ o doniranim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od oko 1.000.000 KM, koja će biti distribuisana za sanaciju Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" i Bolnice "Sveti apostol Luka".

On je ukazao da su sredstva za sanaciju raspoređena prema prioritetima, poručivši da je svjestan potrebe uređenja i drugih objekata, te da nije u pitanju nikakva prevara.

Vasilić je istakao da će lokalne i republičke institucije morati da iznesu svoj teret na uređenju grada Doboja.

"Ne smijemo u negativnom kontekstu govoriti o podjeli vaučera za koje je potrebno vrijeme i napor, jer je Vlada Republike Srpske prva u regionu ušla u izazove da pomogne poplavljenima", rekao je Vasilić.

On tvrdi da "način na koji pojedinci, gradonačelnik Obren Petrović i SDS vladaju Dobojem ukazuje na retrogradnu politiku punu obmana" i dodao da se nada da "ovakva politika neće voditi Srpsku".

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Doboj Sanja Vulić rekla je da je nezadovoljna načinom na koji je pojedini mediji "omalovažili Republiku Srbiju i predsjednika Republike Srpske koji su, za razliku od prvog čovjeka Doboja, izrazili želju da pomognu ovom gradu".

Vulićeva kaže da je nezadovoljna i načinom na koji gradonačelnik Doboja Obren Petrović izdvaja sredstva sa pojedine medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije