Društvo

Dobre želje zvaničnika za najveći praznik

Dobre želje zvaničnika za najveći praznik
Dobre želje zvaničnika za najveći praznik

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve te cjelokupnom pravoslavnom narodu.

Pozdravljajući pravoslavne vjernike tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse!", Živković je u čestitki sveštenstvu i vjernicima poželio da najveći hrišćanski praznik Hristovog vaskrsnuća dočekaju i provedu u zdravlju i miru, sa svojim porodicama i u skladu sa običajima i najvišim vjerskim i ljudskim vrijednostima.

Povodom Vaskrsa, čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vjernicima u BiH uputili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva Željko Komšić, te predsjedavajući Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda.

Čestitajući Vaskrs, Izetbegović je pravoslavnim vjernicima poželio da praznik provedu u miru, blagostanju i radosti, zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

"Neka radost i ljepota ovog najvećeg hrišćanskog praznika unesu toplinu u vaše domove, ojačaju vjeru u čovjeka i donesu novu nadu u humaniji i pravedniji svijet u kojem živimo", navodi se u Komšićevoj čestitki.

Navodeći da je Vaskrs pobjeda života nad smrću i preobraženje nemoći u snagu Bevanda je ovaj najveći hrišćanski praznik čestitao uz želju da prazničnu radost podijele sa porodicom, prijateljima i susjedima.

Visoki zvaničnici BiH čestitali su danas i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik vjeroispovijesti Uskrs.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, sveštenstvu i svim katolicima u BiH sa željom da praznik provedu u miru, blagostanju i radosti, zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

"Neka ovaj veliki praznik bude inspiracija svim katoličkim vjernicima da zajedno sa pripadnicima drugih vjera u BiH još snažnije afirmišu trajne vrijednosti dobra, solidarnosti i dostojanstva svakog čovjeka, da  bismo uspješno nastavili graditi demokratsku i prosperitetnu BiH, domovinu svih njenih naroda i građana", navodi se u čestitki.

Čestitkama se pridružio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić sa željom da katolici u BiH proslave Uskrs u miru, radosti i blagostanju zajedno sa svojim najbližim.

"Neka radost i ljepota ovog najvećeg hrišćanskog praznika ispuni vaše domove i neka vas nadahne praštanjem, ljubavlju i slogom", poručio je Komšić.

Čestitke nadbiskupu mitropolitu vrhbosanskom Vinku Puljiću i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u BiH uputio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

"Svim vjernicima koji slave najveći hrišćanski praznik Uskrs želim sreću i mir i da obasjani svjetlom Hristovog uskrsnuća svi zajedno krenemo putem u svijet koji će biti bolji i u kojem će dobročinstvo i prijateljstvo sa svima činiti našu svakodnevicu", naveo je Bevanda u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je poželjela katoličkim vjernicima da uskršnje praznike provedu u miru, zdravlju i sreći uz svoje najdraže.

"Uvjerena sam da će nas praznik Hristovog uskrsnuća, kao simbol pobjede života nad smrću, nadahnuti ljubavlju i tolerancijom", navodi se u čestitki premijera Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je najveći hrišćanski praznik Vaskrs NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

Cvijanovićeva je poželjela pravoslavnom narodu da najveći hrišćanski praznik provede u ljubavi, praštanju i slozi.

"Kao simbol vječnog trajanja istinskih vrijednosti, vjerujem da će praznik Hristovog vaskrsenja svima nama biti izvor nade i putokaz u budućnost ispunjenu tolerancijom i razumijevanjem", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske, uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse".

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je danas Vaskrs NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj.

"Sa željom da naredne praznične dane proslavite u zdravlju, miru, radosti i blagodatnoj punoći praznika nad praznicima, pozdravljam Vas najradosnijim pozdravom: Hristos voskrese - Vaistinu voskrese!", navodi se u čestitki.

On je povodom Uskrsa  uputio iskrenu čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici, sveštenstvu, redovnicima i svim rimokatolicima u Republici Srpskoj.

Želim da predstojeće praznične dane provedete u miru, zdravlju i sreći nadahnuti atmosferom Uskrsa, navodi se u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije