Društvo

Dodik: "Kočićev zbor" veoma važan za Srpsku

Dodik: "Kočićev zbor"  veoma važan za Srpsku
Dodik: "Kočićev zbor" veoma važan za Srpsku

STRIČIĆI - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Stričićima kod Banjaluke da je "Kočićev zbor" veoma važan za Srpsku.

"Podnožje Manjače bilo je zapostavljeno u bivšoj državi, ali posljednjih godina ljudi se ovdje okupljaju i obilježavaju važne datume, što je veoma bitno", rekao je Dodik novinarima na centralnoj svečanosti 49. "Kočićevog zbora".

Dodik je istakao da je rukovodstvo Republike Srpske uvijek bilo uz narod.

"Ima onih koji u tome vide nešto loše, ali biti sa narodom uvijek je dobro", rekao je Dodik.

On je ocijenio da "narod voli što je sa njim rukovodstvo Republike Srpske".

Centralnoj svečanosti 49. "Kočićevog zbora", osim Dodika, prisustvovali su premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Svečanosti su prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, predsjedik Akademija, nauke i umjetnosti Srpske Rajko Kuzmanović, te druge zvanice iz javnog, političkog, društvenog i kulturnog života Srpske i BiH.

Centralni dio 49. "Kočićevog zbora" počeo je jutros parastosom Petru Kočiću u crkvi Klisina u Stričićima kod Banjaluke, nakon čega su položeni vijenci na spomenik poginulim borcima u otadžbinskom ratu.

Na Kočićevom ognjištu književniku Slobodanu Jankoviću iz Banjaluke uručena je Kočićeva nagrada, a učeniku iz Rogatice Milanu Purkoviću nagrada "Zmijanjče" za pjesmu "Ognjište".

Ovogodišnja manifestacija "Kočićev zbor" otvoren je 24. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije