Društvo

Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta

Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta
Foto: N.N. | Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su žene u Srpskoj možda i njen najbolji dio, jer su u svom postojanju i radu pokazale veliku umješnost, posvećenost, istrajnost i odgovornost.

"Ponosan sam na činjenicu da Vladu Republike Srpske vodi upravo žena, kao i da nekim od najznačajnih ministarstava, javnih preduzeća i opština u Republici Srpskoj upravljaju žene", rekao je Dodik Srni povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

On je dodao da to pokazuje da je Republika Srpska demokratsko i društvo ravnopravnih građana, bez obzira na polnu ili neku drugu pripadnost, gdje žene, pored mogućnosti da se ostvare kao dobre majke ili supruge, kćerke ili sestre, imaju veliku šansu da se ostvare i na profesionalnom planu.

Predsjednik Republike uputio je najsrdačnije čestitke svim ženama u Srpskoj, koje su stub i porodice i društva, sa željom da ih i ovaj dan podrži u borbi za još snažniju ravnopravnost.

"Kažem i ovaj dan, jer smatram da to treba raditi svih 365 dana u godini", naglasio je Dodik.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

DraganRankitic

Takozvani "Međunarodni dan žena" je bio komunistički praznik koji je lažno predstavljao komuniste kao nekakve borce za prava žena. Imao sam na tu temu jednog starog školskog druga, kome je otac bio general JNA i visoki komunistički funkcioner. Taj je svaki dan tukao svoju ženu, odnosno majku ovog mog druga, a bogami i taj moj drug je često bio u modricama. I tako jednog dana nama pričaju o nekom "marksizmu" i "komunizmu" na času filozofije, i o nekakvoj ravnopravnosti sa nekakvim "drugaricama" a ovaj nije mogao da se uzdrži pa vikne: koga vi lažete, svi vi komunisti bijete žene kao i moj otac? Dobio je odmah keca iz vladanja i zvali su mu tatu i mamu da ih opomenu da im je sin skrenuo sa pravog puta. Ali kako mu je tata bio uticajan to se sve zaboravilo a tata ga je opet prebio, a prebio je i majku što se navodno jadala kod sina, kao da on to nije sam mogao da vidi. Jadne su bile i ostale žene u komunizmu. Bile su samo ravnopravne kada ih je trebalo opljačkati, pobiti, proizvoljno zatvarati, izlagati torturi i slati u kojekakve gulage. Ovom svetu jeste potreban "dan žena", ali pravi a ne ovaj lažni komunjarski.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije