Društvo

Dodik: Srna - svojevrsni brend Republike

Dodik: Srna - svojevrsni brend Republike
Dodik: Srna - svojevrsni brend Republike

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Novinska agencija Republike Srpske "Srna" jedna od najuspješnijih institucija Srpske i svojevrsni brend Republike.

Čestitajući zaposlenima u Agenciji krsnu slavu - Blagovijesti, predsjednik Srpske je napomenuo da je "Srna" za 22 godine rada, u nestabilnim uslovima, stasala u respektabilnu agenciju, ne samo u Srpskoj i BiH, već i u regionu.

"Prateći najbitnije događaje u svim godinama od nastanka Republike, 'Srna' je postala svojevrsni brend Srpske. To dokazuje i činjenica da je 'Srna' jedna od najcitiranijih agencija u BiH, ali i regionu, što je od vitalne važnosti za afirmaciju Republike Srpske i njene politike u veoma izazovnim vremenima", istakao je Dodik.

On je poručio da je obaveza svih, i zaposlenih u agenciji, ali i institucija Republike Srpske, da "Srna" ostane stub medijskog sistema Srpske, te se i dalje razvija u profesionalnom i materijalno-tehničkom smislu.

Novinska agencija Republike Srpske "Srna" osnovana je 7. aprila 1992. godine na Palama odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija - prva srpska novinska agencija u istoriji.

"Srna" je bila prvi medij srpskog dijela BiH i formirana je u času kad su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni predratni mediji u BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije