Društvo

Dodik čestitao košarkašicama i vaterpolistima Srbije osvojene titule

Dodik čestitao košarkašicama i vaterpolistima Srbije osvojene titule
Dodik čestitao košarkašicama i vaterpolistima Srbije osvojene titule

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje Evropskog šampionata i Vaterpolo reprezentaciji Srbije odbranu titule u Svjetskoj ligi.

Uz najiskrenije čestitke na osvojenom trofeju, Dodik je poručio da su sjajnom igrom, timskim radom, predanošću i velikom požrtvovanošću igračica, selektora i stručnog štaba, košarkašice ispisale novu stranicu u istoriji srpske ženske košarke.

On je izrazio uvjerenje da će nastaviti nizati pobjede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i narod iz Republike Srpske čini ponosnim.

Dodik je u čestitki vaterpolistima naveo da su zalaganje, požrtvovanost, veliko odricanje i srčanost još jednom zasluženo krunisani osvajanjem trofeja kojim su pokazali da su najbolji vaterpolisti na svijetu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije večeras je osvojila titulu prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu odigranom u Budimpešti pobjedom nad reprezentacijom Francuske. Srpske košarkašice pobijedile su rezultatom 76:68, a bile su bolje i na poluvremenu kada su vodile 33:32.

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je sinoć titulu u Svjetskoj ligi, pošto je u Bergamu u Finalu završnog turnira pobijedila selekciju Hrvatske sa 9:6 /1:1, 1:3, 3:1, 4:1/. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije