Društvo

Dodik i Cvijanović na danima Srpske u Srbiji

Dodik i Cvijanović na danima Srpske u Srbiji
Dodik i Cvijanović na danima Srpske u Srbiji

BEOGRAD - Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće održana od 4. do 10. septembra u Beogradu i Novom Sadu, uz bogat bogat kulturno-umjetnički program, prezentaciju turističkih potencijala Srpske i poslovni forum Srpske i Srbije.

U programu ove manifestacije, čiji je organizator Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, navodi se da će manifestaciju otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na beogradskom Kolarcu u četvrtak, 4. septembra, u 19.00 časova, a za umjetnički program biće zadužena Banjalučka filharmonija.  

Tokom ove manifestacije biće održana izložba najboljih radova studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke i Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja, književno-muzičke večeri "Zvuci i glasovi Srpske". 

Predviđeno je i da budu održane pozorišne predstava, promocije knjiga i mnogi drugi sadržaji, među kojima i predavanja o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću.

"Dani Srpske u Srbiji" svečano će biti zatvoreni 10. septembra u Novom Sadu, kada će predsjednik Srpske Dodik i premijer Željka Cvijanović prisustvovati promociji Pravopisa srpskog jezika ijekavskog izgovora i završnoj svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu.

Više detalja o ovoj manifestaciji  2. septembra  na pres-konferenciji  u Beogradu saopštiće direktor Predstavništva Srpske Mlađen Cicović, dekan Akademije umjetnosti Banjaluka Luka Kecman i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Konferencija će biti održana  u 11.00 časova u Pres-centru Udruženja novinara  Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije