Društvo

Dostojno obilježiti 100 godina od rođenja Branka Ćopića

Dostojno obilježiti 100 godina od rođenja Branka Ćopića
Dostojno obilježiti 100 godina od rođenja Branka Ćopića

KRUPA NA UNI - Skupština Zavičajnog društva "Branko Ćopić" zaključila je na današnjem sastanku u Hašanima da bi trebalo aktivno raditi na promociji lika i djela ovog književnika kako bi dostojno bilo obilježeno 100 godina od njegovog rođenja.

Predsjednik Skupštine Zavičajnog društva Mile Kličković rekao je nakon sastanka da su Upravni odbor i Skupština dopunjeni kako bi rad ovog društva bio kvalitetniji.

Prema njegovim riječima, članovi Upravnog odbora će uskoro održati sastanak na kojem će biti dogovorene konkretne aktivnosti.

On je naveo da je danas usvojen i dopunjeni statut Zavičajnog društva, te da će i ove godine u sklopu manifestacija posvećenih ovom velikom piscu biti održan maraton "Stazama Branka Ćopića".

Načelnik opštine Krupa na Uni Gojko Kličković rekao je da će ta lokalna zajednica i dalje insistirati na realizaciji projekta spomen području "Bašta sljezove boje".

Kličković je naveo da je pomoć zatražena od Vlada Republike Srpske i Srbije, Predsjedništva BiH, Srpske akademije nauka i umjetnosti, Zadužbine "Branko Ćopić", Fondacije "Branko Ćopić" i dijaspore.

U Hašanima će sutra u 12 časova predstavnici opštine Krupa na Uni, Zavičajnog društva "Branko Ćopić", Fondacije "Branko Ćopić" i Osnovne škole "Branko Ćopić" Donji Dubovik položiti vijence na Ćopićevu bistu povodom 31 godine od smrti Branka Ćopića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije