Društvo

Dragan Blagojević sportista godine

Dragan Blagojević sportista godine
Dragan Blagojević sportista godine

MODRIČA - Član Odbojkaškog kluba "Modriča Optima" Dragan Blagojević proglašen je za najboljeg sportistu opštine Modriča u 2014. godini.

Na 20. jubilarnom izboru sportiste godine, održanom večeras u Kulturno-sportskom centru u Modriči, za najuspješniji klub izabran je Ženski fudbalski klub "Modriča", premijerligaš BiH.

Opštinska komisija za izbor sportiste godine za najboljeg trenera proglasila je Miloša Radića, trenera Džiju-džicu kluba "Ipon" Modriča, a priznanje "Najbolji sportski radnik" u 2014. godini uručeno je Nedeljku Kovačeviću, jednom od osnivača Ženskog fudbalskog kluba "Modriča".

Priznanja najboljim sportistima uručio je načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je naglasio da su uprkos brojnim finansijskim problemima u Modriči svi sportski klubovi nastavili sa radom.

"Prelazak iz višeg u niži rang takmičenja nije tragedija", rekao je Krekić i zahvalio sportistima i sportskim radnicima što su sačuvali sport u Modriči.

Krekić je pozvao privredne kolektive da pomognu sportske klubove i obećao da će lokalna uprava i ubuduće pomagati sportske kolektive koji okupljaju više stotina mladih u Modriči.

Zavaljujući u ime nagrađenih, Blagojević je istakao da mu je priznanje, drugo ovakvo u karijeri, podstrek da u narednom periodu radi više i pomaže Klubu koji je, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, zahvaljujući entuzijazmu igrača i trenera ostao u vrhu odbojke u BiH.

Blagojević je 25 puta nastupio za seniorsku reprezentaciju BiH, a u 20 utakmica bio je kapiten juniorske reprezentacije BiH.

Jedan je od najzaslužnijih za plasman Modričana na treće mjesto Premijer lige u prošloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije