Društvo

Draganu Bursaću uručena nagrada "Srđan Aleksić"

Draganu Bursaću uručena nagrada "Srđan Aleksić"
Draganu Bursaću uručena nagrada "Srđan Aleksić"

BANJALUKA - Banjalučkom novinaru i kolumnisti portala "Buka" Draganu Bursaću večeras je u Banjaluci uručena ovogodišnja novinarska nagrada "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama u društvu.

 Bursać je rekao da je nagrada "Srđan Aleksić" najznačajnija novinarska nagrada u BiH. 

"Nisam ni svjestan šta me zadesilo, ali u pozitivnom smislu. Ova nagrada je za mene nešto posebno i nešto što obavezuje", istakao je Bursać.

Dragana Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banjaluke podsjetila je da Mreža za izgradnju mira BiH od prošle godine organizuje dodjelu novinarske nagrade "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u društvu.

Ona je rekla da je na ovogodišnji konkurs stiglo devet kvalitetnih prijedloga organizacija civilnog društva.

Predstavnik američke Agencije za pomoć i razvoj u BiH Mark D`Silva izjavio je da je ova agencija ponosna što može podržati i priznati novinarsku nagradu "Srđan Aleksić", jer treba promovisati poštenje, otvorenost i istinu, što su preduslovi za izgradnju mira.

Svečanosti dodjele novinarske nagrade "Srđan Aleksić" i promociji kampanje Republike Srpske protiv govora mržnje na internetu prisustvovali su pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predstavnici Helsinškog parlamenta građana Banjaluke, predstavnici medija, novinari.

Svečanost se održava povodom 21. septembra - Međunarodnog dana mira i Evropskog dana akcije protiv islamofobije i vjerske netrpeljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije