Društvo

Dramska scena SPKD "Prosvjeta" dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

Dramska scena SPKD "Prosvjeta" dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"
Foto: N.N. | Dramska scena SPKD "Prosvjeta" dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

PRNJAVOR, BANJALUKA - Mladi glumci, uzrasta od trećeg do devetog razreda osnovne škole, iz Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora kažu da im je velika čast, zadovoljstvo i radost što će na donatorskoj večeri u sklopu humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" izvesti predstavu i publici ukazati na važnost zajedništva i međusobnog pomaganja.

Brankica Radonjić, rukovodilac Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora, kaže da su djeca uzbuđena što će učestvovati u humanitarnoj akciji i poslati snažnu poruku o važnosti pomaganja.

"U tri minuta, koliko imamo da predstavimo svoju opštinu na donatorskoj večeri, 11 mladih glumaca će izvesti segment iz predstave 'Ana u svijetu kišobrana'. Kroz taj kratki skeč pokušaćemo da objasnimo gledaocima i publici koliko je bitno da se pomažemo i da prestanu borbe i sukobi jer predstava je tako i koncipirana", rekla je Radonjićeva za "Nezavisne".

Dodaje da je poziv na saradnju došao iz Kabineta predsjednika RS, gdje su, prateći rad ovog pozorišta, prepoznali njihov kvalitet.

"Dramska scena SPKD 'Prosvjeta' bavi se očuvanjem srpske tradicije i nacionalnog identiteta, ali i humanitarnim radom. U Kabinetu predsjednika RS su, pretpostavljam prateći rad našeg pozorišta, prepoznali kvalitet rada s djecom i na taj način željeli da opštinu Prnjavor predstavimo upravo mi", kazala je Radonjićeva.

Navodi da su maleni glumci iz ovog pozorišta već veliki humanitarci, jer godišnje izvode predstave na nekoliko humanitarnih akcija u Prnjavoru.

"Nema prnjavorske javne svečanosti na kojoj naši mladi glumci nisu uzeli učešće. Takođe se odazivamo na sve humanitarne aktivnosti. Ovo je prvi put da učestvujemo na republičkoj manifestaciji, što radost i ponos djece, ali i njihovih roditelja čini još većim", objašnjava Radonjićeva.

Dramska scena SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora već 15 godina, koliko postoji, bere aplauze i nagrade u pozorištima širom RS, ali i na brojnim gostovanjima u Srbiji i inostranstvu.

Publiku su oduševljavali izvedbama više od 200 predstava za djecu i omladinu.

Donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" održaće se 23. decembra 2018, s početkom u 17 časova, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U okviru akcije, u periodu od 6. decembra do Božića 7. januara 2019. godine, biće aktivan i M:tel humanitarni broj 1411.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije