Društvo

Drugi dan vikenda u BiH još toplije vrijeme: Dnevna temperature ponegdje će dostizati i do 31 stepen

Drugi dan vikenda u BiH još toplije vrijeme: Dnevna temperature ponegdje će dostizati i do 31 stepen
Drugi dan vikenda u BiH još toplije vrijeme: Dnevna temperature ponegdje će dostizati i do 31 stepen

BIJELJINA - Sunčano, vjetrovito i još toplije vrijeme sutra se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a dnevna temperatura ponegdje će dostizati i 31 stepen Celzijusov.

Ujutro će biti sunčano i ugodno vrijeme, u višim predjelima svježe, a tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno, sunčano ili sa sunčanim intervalima, vjetrovito i za stepen dva toplije u odnosu na danas, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, a tokom dana pojačan južni i jugozapadni, posebno u planinskom pojasu.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 15, a najviša dnevna od 25 do 30, ponegdje na sjeveru do 31 stepen Celzijusov. U višim predjelima temperatura vazduha biće niža.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju promjenjivo vrijeme. U ponedjeljak će u prvom dijelu dana biti sunčano, a poslije podne će naoblačenje sa sjevera i zapada usloviti slabu kišu ili pljusak. Na jugoistoku će biti veoma toplo, dok će u ostalim predjelima temperatura biti niža nego u nedjelju.

Duvaće umjeren do jak južni vjetar, a na sjeveru popodne i uveče sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 25, na jugu i jugoistoku do 27 stepeni.

Slaba kiša očekuje se u utorak ujutro u centralnim krajevima i na istoku, a na sjeveru će doći do razvedravanja. Tokom dana biće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Popodne se očekuje prolazna povećana oblačnost, mjestimično kiša ili lokalni pljuskovi na istoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20, na jugu oko 23 stepena.

U srijedu će ujutro biti svježe, u planinama prohladno sa malom do umjerenom oblačnošću, a u kotlinama se očekuje jutarnja magla. Tokom dana preovladavaće sunčano vrijeme uz rast dnevne temperature. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 22, na jugu oko 24 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme.

Banjaluka i Doboj danas su bili najtopliji sa 28 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 časova.

U Bijeljini, Višegradu i Zvorniku bilo je 27 stepeni, u Prijedoru, Srebrenici, Novom Gradu, Srpcu, Tuzli, Čapljini, Drvaru, Gradačc, Mostaru i Sanskom Mostu 26, u Foči 25, u Trebinju, Krupi na Uni i Sarajevu 24, u Mrkonjić Gradu, Šipovu, Neumu i Bugojnu 23, na Sokocu i Bileći 22, a na Mrakovici, Han Pijesku i Ivan Sedlu 20 stepeni.

U Livnu je bilo 19 stepeni, u Gacku 18, u Kalinoviku, Goraždu i Kupresu 17, na Čemernu 15, a na Bjelašnici osam stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije