Društvo

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna vremenska prognoza
Foto: Ilustracija | Dugoročna vremenska prognoza

BANJALUKA, SARAJEVO - Prognozirane vremenske prilike u narednih petnaest dana obilježiće nestabilno vrijeme.

Padavine u vidu kiše očekuju se u predjelima ispod 1.200 m nadmorske visine, dok se na planinama Bosne prognozira snijeg.

Na sjeveru, zapadu, istoku i u centralnim krajevima očekuje se magla uz riječne tokove, a na jugu umjereno oblačno sa sunčanim intervalima.

Nešto veće količine padavina očekuju se 23. i 24 oktobra, a uz padavine prognozira se i jak do olujni vjetar koji će dodatno pogorašati vremenske prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U periodu od 26.10 do 03.11. u Bosni se prognozira nestabilno vrijeme, ali sa umjerenim količinama padavina, dok će u Hercegovini biti bez padavina sa nešto više sunčanih intervala. Od 04.11. ponovno nas očekuje ozbiljnija nestabilnost sa većim količinama padavina.

Jutarnje temperature u Bosni od 23.10. do 04.11. očekuju se od 1 do 6, a u Hercegovini od 4 do 9 stepeni, dok se dnevni maksumum u Bosni prognozira do 15, a u Hercegovini do 20 °C.

Od 05.11. do kraja prognoznog perioda 07.11. očekuje se osjetan pad temperatura. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni se prognoziraju od - 3 do 2, a u Hercegovini od 3 do 8 stepeni, dok dnevne u Bosni neće prelaziti 10, a u Hercegovini 15 °C.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije