Društvo

Dušan Torbica, predsjednik uprave Elnos Grupe, privrednik godine

Dušan Torbica, predsjednik uprave Elnos Grupe, privrednik godine
Foto: N.N. | Dušan Torbica, direktor Elnos grupe, privrednik godine

BANJALUKA - Zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima iz ove godine nagrada privrednik godine pripala je presjedniku uprave Elnos Grupe Dušanu Torbici, a nagradu mu je uručila Diana Radić, izvršna direktorica "Nezavisnih novina".

"Čast mi je da vas pozdravim u ovom svečanom trenutku za Elnos grupu i mene lično. Posebno mi je drago što ovo priznanje pripada oblasti energetetike, jer svi znamo da je ona razvoj ekonomije i privrede", rekao je Torbica, a potom dodao:

"Zahvalan sam svim partnerima iz RS, raznim kreditorima i donatorima s kojima smo učestvovali u obnovi porušene RS. Tokom proteklih godina naša grupa je proširila obim djelovanja. Tako smo na nordijskom tržištu stekli deset referenci s kojima sa zadovoljstvom predstavljamo RS i BiH. Drago mi je da naša djela svjedoče o kvalitetu našeg rada. Ljudi su najveća vrijednost našeg koncerna. Posebnu zahvalnost iskazujem menadžmentu i svim zaposlenima kao i porodici. Rezultati nas motivišu da pomažemo zajednici i sa zadovoljstvom ćemo to raditi u budućnosti."

Zahaljujući upravo Dušanu Torbici mi u Republici Srpskoj imamo domaću, privatnu kompaniju koja rame uz rame sa vodećim evropskim i multinacionalnim kompanijama, izvodi visokozahtjevne projekte iz oblasti elektroenergetike u regionu i Evropi.

To je Elnos Grupa, internacionalni elektroenergetski koncern, koji danas broji 420 zaposlenih. Grupacija posluje u 12 poslovnih centara u jugoistočnoj, centralnoj i sjevernoj Evropi, a posebnu pažnju poslovne javnosti plijeni činjenicom da je napravila veliki iskorak na tržišta Švedske i Islanda, a odnedavno i Norveške.

Zahvaljujući profesionalanom pristupu modernim zahtjevima i tržištima budućnosti, uz usvajanje i primjenu najnovijih tehnologij, Elnos Grupa se pozicionirala u red koncerna koji idu u korak sa svjetskim trendovima. Poslovni podvig ove kompanije je primjer koji treba istaći i slijediti, a koji nije bilo jednostavno ostvariti. Elnos Grupa je nastala na temeljima giganta čija je tradicija duža od 70 godina i od samog početaka poslovanja prešla je dinamičan poslovni put. U ovoj kompaniji su znali da je uspjeh moguć ukoliko postoje spremnost, radna posvećenost i lična strast svih zaposlenih da ostvare kreiranu poslovnu viziju. Upravo zbog toga, bili su u stalnoj potrazi za što uspješnijim rješenjima. Namjera im je bila da postanu što poželjniji i konkurentniji partner na evropskom tržištu znanja i tehnologije, što im iz godine u godinu u sve većoj mjeri polazi za rukom.

Snažno vjerovanje u poslovnu viziju uspješne internacionalne kompanije i posvećenost istoj, vođeno je sa samog vrha kompanije, a to je Uprava Elnos Grupe, na čelu sa predsjednikom Grupacije g. Dušanom Torbicom, a potom dodao:

Dušan Torbica je privrednik i menadžer sa posebnom harizmom i autoritetom. Njegovo obrazovanje i radno iskustvo usko su vezani za oblast elektroenergetike. Privatnim preduzetništvom bavi se od 1992. godine. Elnos BL predvodi od osnivanja 1995. godine. Ova kompanija je u proteklom vremenu izrasla u Grupaciju sa  zavidnim poslovnim portfoliom, čija je osnova viskoprofesionalna realizacija najzahtjevnijih projekata modernizacije, rekonstrukcije i izgradnje elektroenergetskih objekata do naponskog nivoa 400 kV.

Projektni i operativni timovi Elnos Grupe potvrdili su spremnost da izgrađuju i oživljavaju najsloženije tehnološke elektroenergetske infrastrukture u regiji i Evropi. Na našem tržištu realizovali su brojne kapitalne projekte, među kojima se izdvajaj uprojekti iz  velikog investicionog ciklusa Elektroprenosa BiH, vezani za izgradnju novih ili modernizaciju postojećih trafostanica i dalekovoda, zatim projekti izgradnje novih energetskih objekata u oblasti hidroenergije koje realizuju za Elektroprivredu RS.

Nezaobilazni su i kapitalni projekti izgradnje Termoelektrane Stanari,  auto-puta Banjaluka-Doboj, modernizacije željezničke infrastrukture, a jedna od novijih značajnih referenci je učešće u izgradnji nove Eko toplane Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije