Društvo

Fakultetima rang prema kvalitetu

Fakultetima rang prema kvalitetu
Fakultetima rang prema kvalitetu

BANJALUKA - Hitno pooštravanje kriterijuma za licenciranje visokoškolskih ustanova, uvođenje obaveznog relicenciranja i rangiranje fakulteta prema indikatorima kvaliteta treba da bude prioritet u oblasti visokog obrazovanja RS, smatraju u Uniji studenata RS.

"Upućujemo apel da se ubrzaju aktivnosti na donošenju strategije razvoja obrazovanja i zakona o visokom obrazovanju RS. Ukoliko je njihovo donošenje predviđeno za kraj godine, a podzakonskih akata nakon toga, to znači da će biti propuštene dvije godine, što smatramo nedopustivim", jedan je od zaključaka sa sastanka rukovodstva Unije studenata RS, koji su upućeni na adresu predsjednika Vlade RS i ministra prosvjete i kulture.

"Hitno treba zaustaviti i 'proizvodnju' nekvalitetnih doktora nauka, od kojih mnogi nisu pročitali ni redovnu srednjoškolsku lektiru", navedeno je u zaključcima, te se ističe da se ne smije dozvoliti da svaka visokoškolska ustanova organizuje treći ciklus, pogotovo prije revizije kriterijuma i uvođenja relicenciranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije