Društvo

Fond finansira liječenje Jelene Dujanić

Fond finansira liječenje Jelene Dujanić
Fond finansira liječenje Jelene Dujanić

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske /FZO/ u potpunosti finansira troškove liječenja zloćudnog tumora usne šupljine Jeleni Dujanić iz Broda, koja se liječi u zdravstvenoj ustanovi u Berlinu.

Iz FZO saopšteno je da je za Jelenino liječenje 18. maja plaćeno oko 34.000 evra, koliko po predračunu iznose troškovi liječenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

"FZO finansira troškove liječenja u inostranstvu, dok porodica sama obezbjeđuje sredstva za prevoz, smještaj porodice i slično. Liječenje u inostranstvu se odobrava u slučajevima kada ono nije moguće u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, niti u Srbiji", navedeno je u saopštenju. 

Prema njihovim navodima prošle godine Fond je finansirao liječenje u inostranstvu za 71 osiguranika, za šta je izdvojeno oko milion KM. 

U Brodu je juče počela humanitarna akcija prikupljanja novca za liječenje tridesetogodišnje Jelene Dujanić, koja boluje od rijetke vrste zloćudnog tumora usne šupljine i kojoj je, kako su naveli organizatori akcije, za liječenje u Berlinu potrebno oko 50.000 evra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije