Društvo

Franjo Komarica: Uskrs je temelj naše vjere

Franjo Komarica: Uskrs je temelj naše vjere
Franjo Komarica: Uskrs je temelj naše vjere

BANJALUKA - Stvarnost prelaska kroz smrt u vječni život, živa prisutnost uskrsloga Krista na našoj zemlji u našem svijetu sve do konca svijeta je jedini temelj sposoban da nosi našu vjeru i omogući ispunjen, plodan život na zemlji.

Poručio je to danas u Banjaluci Franjo Komarica, biskup banjalučki, u svojoj poruci, a povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, dodajući kako ovaj praznik predstavlja simbol života, pobjedu nad smrću i širenje ljubavi i mira.

"Istinski kršćanin svjedoči svojim ponašanjem svoju vjeru u Krista, kao pobjednika nad smrću i osloboditelja iz svih neljudskih robovanja i podjarmljivanja, kao onoga koji ponovo vraća svakom čovjeku svijest o njegovom vlastitom dostojanstvu", kazao je Komarica.

Kako je poručio, istinski kršćani moraju nepokolebljivo vjerovati u jednu od najvećih istina kršćanske vjere, a to je da je Sin Božji postao čovjekom i da je radi nas ljudi i našeg vječnog spasenja umro i uskrsnuo.

"Mi smo primili tu radosnu vijest od apostola i treba da je donesemo do srca svakog čovjeka i svake žene u najskrovitije dijelove svijeta. Uskrs osposobljava osobe da poštuju i paze svakog čovjeka i da se odvažno i odlučno zalažu za obranu svakog života", poručuje Komarica.

Kaže kako je nužno potrebno da kršćani u zemlji i na kontinentu te na cijeloj zemaljskoj kugli dopuste da Isus Krist doista uskrsne u stvarnom svom uskrsnuću.

"Kao i prvi Isusovi učenici i prijatelji, i mi današnji kršćani ćemo biti vjerodostojni navjestitelji i ostvaritelji Kristova uskrsnuća ako upremo sve sile svoga uma i srca u podizanju satrvenog, obespravljenog i ojađenog na duši i srcu bolesnog čovjeka", kazao je Komarica.

On je podsjetio da se katolički Uskrs ove godine obilježava istog dana kao i pravoslavni Vaskrs, pa je iskoristio priliku da svim vjernicima ujedinjenim oko ovog praznika iskreno i srdačno čestita njegov nadolazak. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije