Društvo

Grad opustošio imanja, vjetar čupao drveća

Grad opustošio imanja, vjetar čupao drveća
Grad opustošio imanja, vjetar čupao drveća

DOBOJ, BIJELJINA - Jako nevrijeme praćeno kišom i gradom zahvatilo je danas pojedine krajeve BiH i načinilo štetu na infrastrukturi i poljoprivrednim kulturama.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom, kišom i gradom na pojedinim dijelovima veličine jajeta nanijelo je danas iza 16 časova ogromnu štetu na području nekoliko naselja sjevernog dijela opštine Usora. Grad je opustošio imanja, polupao crepove na kućama, obio fasade, uništio automobile, sijalice vanjske rasvjete, dok je vjetar čupao drveća, prenosi Oslobođenje.

Na Tešanjci vjetar je skinuo krovnu konstrukciju koja se sručila na parking. U tom trenutku na parkingu se nalazilo petnaestak vozila kupaca koja su jednostavno ostala zarobljena, dok su ljudi bili u panici. Sabahudin Hasanbašić koji radi privremeno u Njemačkoj sa suprugom Arnelom i dvoje djece, samo što je izašao iz svog vozila i prišao ulaznim vratima ovog centra, čuo je prasak.

Okrenuo se i vidio da je krovna konstrukcija poklopila sva vozila, među kojima je i njegovo. Nasreću, očevici kažu da nema povrijeđenih, mada u vrijeme slanja ovog izvještaja teren još nije bio raščišćen, jer pod  krovnom konstrukcijom je bilo još vozila.

I područje opštine Srebrenik kasno popodne zahvatilo je olujno nevrijeme koje je izazvalo prekid u saobraćaju, telekomunikacijama i elektroenergetskim napajanju pojedinih mjesta.

Olujno nevrijeme, koje je počelo oko 17.00 časova, čupalo je drveće, skidalo krovove na kućama i drugim objektima, saopšteno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do izlivanja potoka i drugih kanala koji su poplavili brojna domaćinstva.

Olujno nevrijeme praćeno gradom, koji je bio i do veličine jajeta, pogodilo je kasno popodne i opštinu Gračanica, gdje su, takođe, usljed izlivanja lokalnih vodotokova poplavljeni stambeni i poslovni objekti.

Ekipe opštinske Civilne zaštite izašle su na teren radi prikupljanja informacija i procjene stanja.

Olujno nevrijeme zahvatilo i Bijeljinu

Bijeljinu je večeras zahvatilo olujno nevrijeme, praćeno krupnim gradom.

Olujni vjetar, praćen pljuskovima i grmljavinom zahvatio je šire područje grada oko 18.00 časova.

Kiša i grad pogodili su danas i područje Doboja, gdje je led veličine oraha padao velikom brzinom, nošen jakim vjetrom i kišom.

Za sada nema informacija o mogućoj šteti.

U Petrovu je jako nevrijeme praćeno gradom pričinilo materijalnu štetu na stambenim objektima.

 Padavine nanijele štetu

Obilne padavine koje su pogodile Prnjavor u poslijepodnevnim časovima ponovo su nanijele štetu lokalnom stanovništvu.

U Ulici cara Dušana, kod pasarele, pao je bor i blokirao saobraćaj, pa su na teren izašli vatrogasci.

Iz Štaba civilne zaštite kažu da im je prijavljeno da su u Donjim Vijačanima bujični tokovi ugrozili stambene objekte, a u zaseoku Muse u prnjavorskoj Mjesnoj zajednici Štrpci obilne padavine su, takođe, zaprijetile imovini stanovnika.

U Civilnoj zaštiti Prnjavor ističu da ima štete, ali da se o njoj trenutno ne može precizno govoriti. 

Vezane vijesti

U Doboju padao led veličine oraha

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije