Društvo

Gradiće čvorište i tunel na koridoru

Gradiće čvorište i tunel na koridoru
Gradiće čvorište i tunel na koridoru

DOBOJ - Potpisivanjem ugovora o izradi projekta interregionalnog čvorišta u Johovcu i tunela Putnikovo brdo 2, vrijednog 1,4 miliona KM, stvara se preduslov da u narednih godinu dana dionica koridora 5c od rijeke Save do opštine Doboj Jug bude u potpunosti projektovana.

To je danas poručio Damir Hadžić, ministar komunikacija i transporta BiH, nakon što je sa Zoranom Trobokom, direktorom sarajevskog preduzeća "TZI inženjering", potpisao ugovor o izradi projekta.

Izgradnjom čvorišta u Johovcu i tunela Putnikovo brdo 2 koridor 5c biće spojen sa svojim krakovima.

"Vjerujem da smo u stanju ispuniti one ciljeve koje smo sebi zadali, a to je da 2020. godine imamo spojeno Sarajevo sa sjeverom, jednako tako i Doboj sa Banjalukom, izgrađenim dijelom do Gradiške", kazao je Hadžić.

Dodao je da u narednih deset dana očekuje odgovor kada bi gradnja mosta na Savi mogla da počne.

"Nekoliko puta u životu takva jedna mogućnost se desi da se napravi tako veliko čvorište ili petlja na značajnom koridoru kao što je koridor 5c i u ovom slučaju povezivanje sa autoputom Banjaluka - Doboj", izjavio je Zoran Trobok, direktor preduzeća "TZI inženjering".

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, istakao je da je izrada projekta čvorišta u Johovcu i tunela Putnikovo brdo 2 nastavak svih aktivnosti za izgradnju mreže autoputeva u BiH i RS.

"Ovo je jedan od projekata koji ima svoju specifičnost i u tome što petlja praktično ulazi u tunel", naveo je Čubrilović, te dodao da je teško precizirati koliko će izgradnja petlje koštati s obzirom na to da je petlja u Mahovljanima koštala 23 miliona evra, dok je za izgradnju sarajevske petlje potrošeno 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije