Društvo

Građanima stiže pomoć za obnovu domova

Građanima stiže pomoć za obnovu domova
Građanima stiže pomoć za obnovu domova

DOBOJ, PRIJEDOR, BANJALUKA - Podjela vaučer platnih kartica "Obnova Srpske" nastradalima u majskim poplavama nastavljena je danas u Doboju i Prijedoru, dok će ih dio poplavljenih Banjalučana dobiti sutra.

Željka Cvijanović, premijerka RS, i Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, uručili su oko 200 vaučer platnih kartica "Obnova Srpske" stanovnicima dobojskih mjesnih zajednica Bare, Ševarlije, Potočani, te Pridjel Donji i Pridjel Gornji, kojima su u majskim poplavama oštećene kuće.

"Smatram da su ovo najugroženija područja", kazala je premijerka i dodala da nema potrebe za uzrujanošću jer će vaučere dobiti svi oni koji ispunjavaju uslove.

"Građani treba da vjeruju vlastima RS i onome što ćemo učiniti u narednom periodu, ići ćemo sukcesivno po mjesnim zajednicama", poručio je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Mještani prigradskog naselja Bare već znaju kako će utrošiti vaučer od 5.000 KM, koji, navode, neće pokriti sve potrebe, ali će im značajno olakšati obnovu poplavljenih domova.

Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora, uručio je danas prve vaučere mještanima prijedorskog naselja Tukovi pogođenim majskim poplavama.

On je napomenuo da se ne može iznosima s kartica namiriti sva šteta, ali da su građani zadovoljni da dobiju dio novca i stvore minimalne uslove za život.

Podjela platnih kartica Fonda solidarnosti RS na području Banjaluke počinje danas i to građanima na čijim stambenim objekatima je u majskim poplavama pričinjena šteta veća od 5.000 KM.

Prve platne kartice biće podijeljene građanima mjesne zajednice Lazarevo I u Vatrogasnom domu u Dervišima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije