Društvo

Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini 2017. godine

Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini 2017. godine
Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini 2017. godine

SARAJEVO - Na svečanosti zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala u Montafonu u Austriji, gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Ivo Komšić i Nenad Samardžija preuzeli su večeras zastavu u ime gradova domaćina narednog festivala.

Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo biće domaćini ovog festivala 2017. godine.

"To će biti najveći sportski događaj nakon zimske Olimpijade 1984. godine i olimpijski plamen će se vratiti u Sarajevo drugi put, što je privilegija kojom se može pohvaliti samo nekolicina velikih gradova", saopšteno je iz administrativne službe grada Sarajevo.

Sportisti iz evropskih zemalja takmičiće se na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini u sedam zimskih sportova.

U saopštenju se dodaje da su gradonačelnici izrazili veliku želju za organizacijom ovog događaja mladosti, sporta i turizma koji predstavlja snažnu promociju za Sarajevo i Istočno Sarajevo, za BiH i izuzetnu priliku za mlade.

Komšić je podsjetio da je nedavno obilježeno 30 godina od sarajevske Olimpijade, kada je grad pokazao "da može biti snažiji, bolji, sigurniji u pravom olimpijskom duhu", te izrazio nadu da će Evropski omladinski olimpijski festival 2017. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu biti još uspješniji.

"Preuzimajući zastavu Evropskog olimpijskog komiteta, prihvatili smo i veliku odgovornost festivala, a sve da bi promovisali univerzalne vrijednosti olimpijskog duha - mir, prijateljstvo i pošteno takmičenje", rekao je Komšić.

Evropski omladinski olimpijski festival trebalo bi da počne u Sarajevu 11. februara 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije