Društvo

Granična policija na raspolaganju Tužilaštvu BiH

Granična policija na raspolaganju Tužilaštvu BiH
Granična policija na raspolaganju Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić stavio je danas svih 2.400 graničnih policajaca na raspolaganje Tužilaštvu BiH u borbi protiv korupcije, terorizma i organizovanog kriminala.

Na sastanku sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem  istaknuto je da Tužilaštvo i Granična policija BiH imaju dobru i intenzivnu saradnju u procesuiranju krivičnih djela koja se odnose na krijumčarenje lica,  neovlašten međunarodni promet opojnim drogama, krijumčarenje robe i ostalih krivičnih djela koja su u nadležnosti ovih institucija, saopšteno je iz Tužilaštva.

Razgovarano je i o aktivnostima koje su u toku i zajedničkim akcijama.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je nedavno provedena akcija "Mreža" usmjerena ka otkrivanju i procesuiranju počinilaca krivičnih djela koji su i pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje i  Granične policije, što pokazuje odlučnost ovih institucija u borbi protiv koruptivnih krivičnih djela.

Tužilaštvo BiH i Granična policija BiH nastavljaju zajednički rad, a trenutno se provode mnoge istrage u BiH i na međunarodnom nivou, navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije