Društvo

Gužve na granicama BiH

Gužve na granicama BiH
Gužve na granicama BiH

SARAJEVO - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Donja Golubinja, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Na ostalim putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozačima se skreće pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz te im je upućen apel da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na GP Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se oko sat i 30 minuta. Na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina na izlazu se čeka oko 30 minuta. Na GP Doljani pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, a zadržavanja su oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, do sutra, 3. maja. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

„Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most“, istakli su iz BIHAMK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije