Društvo

Herojski čin inspektora: Dok sam se spuštao niz litice nisam razmišljao o svom životu

Herojski čin inspektora: Dok sam se spuštao niz litice nisam razmišljao o svom životu
Foto: N.N. | Herojski čin inspektora: Dok sam se spuštao niz litice nisam razmišljao o svom životu

TREBINJE - Inspektor kriminalističke policije Policijske uprave /PU/ Trebinje Dejan Antunović, iako nije bio na dužnosti, spasavao je putnike koji su sletjeli kombijem u kanjon rijeke Bistrice, bez dvoumljenja o mogućim posljedicama po život, spuštajući se niz litice visine četrdesetak metara.

Antunović je nevoljno pristao na razgovor sa novinarima, jer kaže da to što je pomogao u izvlačenju povrijeđenih nije nikakav herojski čin, već da je to njegova obaveza kao pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali i kao čovjeka.

Prema njegovim riječima, on se 15. juna oko 19.00 časova sa suprugom i dvoje maloljetno djece kretao putnim pravcem Foča-Sarajevo, gdje je na putu poznatijem kao Vranovske stijene, uočio više zaustavljenih vozila i lica koja su gledala u kanjon rijeke Bistrice.

"Izašao sam iz vozila i vidio da se kombi srušio niz liticu i upao u rijeku i da ima povrijeđenih. Na licu mjesta sam uočio načelnika Gorske službe spasavanja Republike Srpske Nenada Ikonića iz Foče i nekoliko pripadnika vatrogasne službe i Civilne zaštite Foča, te sam bez dvoumljenja sišao u kanjon, kao bi im pomogao pri izvlačenju povrijeđenih", rekao je Antunović.

On je istakao da je u izvlačenju učestvovalo i više vozača koji su sa puta držali bezbjednosne konopce, ali i da je, na žalost, bilo više onih koji su nijemo posmatrali ili snimali unesrećene mobilnim telefonima.

Antunović je rekao da je nakon svega svjestan opasnosti, ali da tada nije razmišljao o svom životu dok se spuštao niz strme litice, već je mislio na povrijeđene.

"Na žalost, jedno lice podleglo je na mjestu nesreće. Jednog povrijeđenog morali smo nositi rijekom, do dijela koji je blaže strm, uz koji smo ga iznijeli, a u pomoć su nam pritekli i policijski službenici iz Foče i drugi savjesni građani, jer smo zbog litice morali nosila da predajemo jedni drugima, te obilazimo okolo da preuzimamo dalje", objasnio je Antunović.

Kolege iz PU Trebinje imaju samo riječi hvale za Antunovića, jer je na ovaj način pokazao hrabrost i humanost, te dao primjer drugim ljudima kako treba reagovati u trenucima kada nečiji život možda upravo zavisi od vas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije