Društvo

Hiljade vjernika na litiji

Hiljade vjernika na litiji
Hiljade vjernika na litiji

TREBINJE - Praznično večernje i litija od nekoliko hiljada vjernika koja se kretala ulicama grada obilježili su završnu svečanost Preobraženja, krsne slave grada Trebinja i njegovog sabornog hrama.

U litiji su bili i Milorad Dodik, predsjednik RS, Emir Kusturica, proslavljeni režiser, Dejan Bodiroga, košarkaški as, te Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, i brojni drugi gosti.

Sretan zbog njihovog dolaska u Trebinje, ali, kako reče, i zbog preobraženja sabornog hrama, koji je nanovo sređen i oslikan, sa novim ikonostasom, vladika Grigorije je istakao da se sve to odigralo Božijom rukom, ali i rukom prisutnih gostiju, među kojima je i Dodik.

"Bez njega nikada ova crkva ne bi izgledala ovako, bez njegove pažnje i ljubavi, na kojoj smo veoma zahvalni", istakao je vladika Grigorije.

On je izrazio radost i zbog dolaska Bešlića, ali i brojnih javnih ličnosti, Kusturice, koji, kako je rekao, svojim prisustvom, svojim djelom i ljubavlju ovih dana Trebinje pretvara u nešto mnogo veće i mnogo ljepše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije