Društvo

Hor iz Mrkonjić Grada dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

Hor iz Mrkonjić Grada dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"
Foto: N.N. | Hor iz Mrkonjić Grada dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

MRKONJIĆ GRAD, BANJALUKA - Kada je prije nekoliko dana uslijedio poziv iz Kabineta predsjednice RS da naš hor da podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", prvo smo imali pomiješane emocije, ushićenje, sreću, ali i zbunjenost, jer je to za nas velika čast, ovim riječima za "Nezavisne" počinje priču Milijana Malić-Protić, rukovodilac hora "Mali princ" iz Mrkonjić Grada.

Mališani hora "Mali princ", njih 40, uzrasta od četiri do 12 godina, predstaviće Mrkonjić Grad horskom himnom "Mali princ" i pjesmom "Svi smo mi Republika Srpska" na donatorkoj večeri u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Malić-Protićeva kaže da je vijest o učešću u ovoj humanitarnoj akciji djeci predstavila kao iznenađenje, koje ih je oduševilo.

"Kada sam im rekla o čemu se radi uslijedilo je njihovo ushićenje i sreća, prvenstveno jer su naučeni da se druže, pomažu jedni drugima  i da djeluju kao jedan kolektiv", rekla je Malić-Protićeva.

Ističe da kada idu na takmičenja akcenat uvijek stavljaju na druženje i pomaganje.

"Kada se takmičimo na festivalima osvajanje nagrade nam je zadaća, ali najvažnije je druženje i emaptija jednih prema drugima", kazala je Malić-Protićeva.

Da su ovi mališani ozbiljni i uvijek na visini zadatka, potvrđuju i brojna učestvovanja na festivalima.

"Nastupali smo na brojnim festivalima, među kojima su Đurđevdanski festival u Banjaluci, 'Šareni vokali' u Somboru, 'Ta se pesma ljubav zove' u Kikindi, 'Školjkice' u Novom Sadu, 'Jezerski biseri' u Ohridu, 'Čarobna frula' u Zagrebu. Najvišu festivalsku stepenicu smo dohvatili nastupom na festivalu 'Sanremo' u Sanremu, gdje smo se takmičili među pet izabranih horova u finalu", navela je Malić-Protićeva.

Ističe da je hor "Mali princ" počeo kao školska sekcija, a sljedeće godine slave deseti rođendan.

Dodaje da ovaj hor rado učestvuje u humanitarnim akcijama, te da jednu takvu i sami organizuju u decembru svake godine.

"Svake godine u decembru ogranizujemo humanitarni koncert 'Djeca djeci'. Novac sakupljen prodajom karata od koncerta doniramo onima kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija", kazala je Malić-Protićeva.

Donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" biće održan 23. decembra 2018. s početkom u 17 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece s poremećajima kretanja. U okviru akcije, u periodu od 6. decembra do Božića 7. januara 2019. godine, biće aktivan i "M:telov" humanitarni broj 1411.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije