Društvo

Hrabri golman iz Kozarske Dubice spasio sedam života

Hrabri golman iz Kozarske Dubice spasio sedam života
Hrabri golman iz Kozarske Dubice spasio sedam života

TOMISLAVGRAD - Zoran Mijić Mrmi iz Kozarske Dubice spasio je život teško povrijeđenom putniku u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu za Mostar iz Tomislavgrada.

Mijić je i sam zadobio povrede, ali lakše prirode jer mu je ruka bila izgrebana pa mu je pružena pomoć u bolnici u Posušju.

Međutim, ovaj heroj iz Kozarske Dubice je izašao iz bolnice i izjavio je da je dobro.

Njegov podvig nije prošao nezapaženo, pa je tako dobio čestitke od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsjednika NSRS Nedeljko Čubrilović, policije i Dom zdravlja Tomislavgrada i mnogih drugih.

Ovo je bio sedmi život koji je Mrmi, inače golman FK Borac iz Kozarske Dubice, spasio.

Mrmi je tokom fudbalske karijere na terenu spasio čak tri života, a po povratku s treninga ili utakmice još tri.

Sve je počelo 1996. godine, kada je na utakmici BSK i Borca jedan fudbaler protivničog tima, nakon žestokog duela, ostao da leži nepomičan na terenu. Dok su se ostali uspaničili, Mrmi je priletio u pomoć, uspio da izvuče jezik mladiću i tako ga spasi od smrti. Ista se situacija ponovila još dva puta, zadnji put 2014. godine u prijateljskom meču sa Rudar Prijedorom, kada je na identičan način od spasio Nemanju Marića.

Sa saigračima iz Borca, Borislavom Dalićem i Predragom Pralicom, je spasio mladića nakon saobraćajne nezgode, nedaleko od Dubice, nakon što je pao sa “skutera”. 

Sanela Ćustić, djevojčica rođena 2007. godine, ni slutila nije, vozeći se biciklom, da će je nedaleko od kuće gdje živi Mijić pokositi automobil.

"Čuo sam prasak i istrčao. Djevojka koja je vozila auto bila je u šoku. Djevojčica, čiji su roditelji odrasli ovdje, a sada sa njima živi u Njemačkoj, ležala je na asfaltu. Bila je ugruvana, ali od vidnog stresa i pada, bilo mi je jasno da se guši. Izvukao sam joj jezik, izgrizla me je, ali je najvažnije da sam je spasio smrti“, prepričao je tada za "Al Džaziru" Mijić.

Posljednji slučaj se desio 5. januara ove godine kada je Mrmi četvorogodišnje spasio dijete koje je odlutalo od kuće i izgubilo se na velikoj hladnoći. Pronašao ga je u blizini rijeke Une.

"Dijete nije znalo ime roditelja, niti gdje mu se nalazi kuća. Samo je spominjalo 'Bužim'. Dijete je bilo slabo obučeno, bez kape i rukavica, i smrznuto. Da je ostalo još malo vani, bojim se šta bi se desilo. Drago mi je da sam mogao pomoći. Ispostavilo se da je to dijete Sejfe Škorića“, kaže Zoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije