Društvo

Humanitarna pomoć za Doboj završila u Osječanima

Humanitarna pomoć za Doboj završila u Osječanima
Humanitarna pomoć za Doboj završila u Osječanima

DOBOJ - Kamion humanitarne pomoći iz Osla u Norveškoj, koji je namijenjen poplavljenim građanima Doboja, umjesto u skladište Crvenog krsta u ovom gradu, preusmjeren je u Dom kulture u Osječanima kod Doboja.

Povrdđeno je to u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Portparol Centra Ljerka Stanimirović rekla je da su pripadnici dobojske policijske stanice dva zaprimili su u utorak, 3. juna, oko 19.00 časova prijavu da je kamion humanitarne pomoći iz Osla namijenjen poplavljenim građanima Doboja iz centralnog skladišta Crvenog krsta, koji je smješten u objektu bivšeg tržanog centra "BMD", preusmjeren u Dom kulture Osječani, prenosi RTRS.

Nakon razgovora sa predsjednikom te mjesne zajednice Živkom Markovićem policija je informisana da je pomoć trebala da se podijeli građanima naselja Osječani i Kožuhe.

Stanimirovićeva je rekla da je policija preduzela odgovarajuće mjere da se kamion ponovo natovari i proslijedi u skladište Crvenog krsta u Doboju.

Odgovorna lica u Crvenom krstu, kako je navela, rekla su da iz ove ustanove nije data saglasnost za preusmjeravanje kamiona.

Koordinator Republičkog Crvenog krsta za Doboj Dejan Mitrović potvrdio je Srni da Crveni krst nije dao saglasnost za tu aktivnost, te dodao da je na nadležnim organima da utvrde odgovornost za ovaj slučaj.

Prema njegovim riječima, sva roba koja dolazi u Crveni krst mora se skladištiti u centralni objekat koji se nalazi u bivšem tržnom centru "BMD" u Doboju.

Roba iz humanitarne pomoći dijeli se isključivo osobama koje su stradale tokom poplava po spiskovima koje je sastavio Crveni krst i Gradski štab za vanredne situacije, a koji obuhvata i ranije korisnike socijalne pomoći sa ovog područja na osnovu evidencije Centra za socijalni rad Doboj.

Prema izjavama stanovnika iz Osječana, u tom mjestu je izuzev poljoprivrednog zemljišta, poplavljeno svega par kuća.

Srna nezvanično saznaje da je navedeni slučaj izašao u javnost kada je trebalo preduzeti odgovarajuće radnje u vezi sa dokumentacijom kojom bi se pred nadležnim organima trebao opravdati navedeni tovar humanitarne pomoći.

Predsjednik Mjesne zajednice Osječani Živko Marković nije se javljao na telefonske pozive novinara.

FOTO ILUSTRACIJA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije