Društvo

Humanitarni broj 1458 za bolesnog dječaka

Humanitarni broj 1458 za bolesnog dječaka
Humanitarni broj 1458 za bolesnog dječaka
D. Stanković

TREBINJE - Ognjenu Gudelju (11) iz Trebinja hitno je potrebno 288.000 evra za transplantaciju koštane srži i liječenje Non-Hočkinovog tumora limfoma.

Pozivom na humanitarni broj 1458 za korisnike "M:telove" mreže možete donirati jednu marku za spas ovog mladog života. Takođe, otvoreni su i žiro računi za novčane uplate. Iz Udruženja građana "Iskra života" navode da se Ognjen razbolio u aprilu prošle godine i od tada je stalno po bolnicama. "Ljekari su tri puta pogriješili u dijagnozi Ognjenove bolesti. Prvi put, tačnije u aprilu 2010, liječen je od upale pluća. Kako se stanje nije popravljalo, prebačen je u Klinički centar Banjaluka, sa sumnjom na leukemiju, da bi u avgustu iste godine doktori u Beogradu na Institutu za majku i dijete ustanovili da boluje od eozinofilne pneumonije", govore iz "Iskre života".

Kako navode, poslije dvomjesečne terapije kortikosteroidima i antibioticima, Ognjenovo stanje se poboljšalo, te je prebačen na Hematološko odjeljenje, kada je njegovim roditeljima rečeno da im sin boluje od akutne miolidne leukemije C92. Oni navode da se nakon tri bloka hemoterapija Ognjen osjećao još slabije, te su ga uputili na liječenje u inostranstvo, tačnije u Njemačku, grad Kiel.

"Poslije dvomjesečnih pretraga i analiza ustanovljeno je da Ognjen nikada nije imao leukemiju, nego da već dvije godine boluje od Non-Hočkin tumora limfoma. Hemoterapije koje je primao u Beogradu na Institutu za majku i dijete su mu uništile koštanu srž, tako da je sada neophodno liječiti i Non-Hočkin limfom i uraditi transplantaciju koštane srži", pojasnili su u Udruženju građana "Iskra života".

Za Ognjenovo liječenje možete uplatiti sredstva na sljedeće žiro račune: u KM: Raiffaisen banka - Gudelj Mario, Gucina br. 2, Trebinje, račun: 1610200000000098 poziv na broj: 0920317476. Devizni račun: Raiffaisen banka - Gudelj Mario, Gucina br. 2, Trebinje, račun Swift code: RZBABA2S, Iban code: BA 391612200012431130. Uplata u dinarima: Raiffaisen banka - Gudelj Mario, račun broj: 265-0210000007601-16.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije