Društvo

Humanost za liječenje bebe

Humanost za liječenje bebe
Humanost za liječenje bebe

BRATUNAC - U bratunačkom Kulturnom centru večeras je održano humanitarno veče koje su priredili učenici srebreničkog Srednjoškolskog centra, uz podršku Svetosavske omladinske zajednice iz Bratunca

Kompletan prihod od ulaznica koji iznosi 700 KM namijenjen je za pomoć sedmomjesečnom Nenadu Jokiću iz bratunačkog sela Polom koji je rođen bez jednjaka i za njegovu operaciju u Londonu potrebno je obezbijediti oko 90.000 evra. 

Inicijativa srebreničkih srednjoškolaca podržana je i oni su izveli predstavu "Sve će to narod pozlatiti", prema istoimenoj pripovijetki Laze Lazarevića, sa kojom su se veoma uspješno predstavili i nedavno u Srebrenici. 

Učenici bratunačkih i srebreničkih škola samoinicijativno su organizovali akcije i prikupili značajna sredstva za operaciju malog Nenada i ta pomoć je večeras uvećana. 

Sveštenik bratunački Mitar Mlađenović zahvalio je učenicima iz Srebrenice istakavši da je njihova inicijativa i spremnost da izvođenjem predstave pomognu malom Nenadu za svaku pohvalu i da je to primjer koji treba svi da slijede i da pokažu humanost i milosrđe. 

"Učenici su pokazali da postoje različiti načini da se prikupi pomoć i to nas posebno raduje jer pokazuje da mladi imaju ideje i osjećaj za zajedništvo i humanost što je u današnje vrijeme izuzetno bogatstvo", ocijenio je Mlađenović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije