Društvo

Hypo banka donira 900 knjiga bibliotekama stradalim u poplavama

Hypo banka donira 900 knjiga bibliotekama stradalim u poplavama
Hypo banka donira 900 knjiga bibliotekama stradalim u poplavama

BANJALUKA - Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka pokreće donatorsku akciju pod naslovom "Pomozi bibliotekama stradalim u poplavama", a povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra.

Tokom trajanja ove donatorske akcije, a koja se odvija u saradnji sa Društvom bibliotekara Republike Srpske, Hypo banka će donirati 10.500 KM za nabavku 900 novih knjiga za 5 biblioteka u Bijeljini, Doboju, Čelincu i Šamcu.

Ujedno, svoj doprinos u obnavljanju knjižnog fonda stradalih biblioteka daće i zaposleni te klijenti Hypo banke, koji će imati mogućnost da u periodu od 20. oktobra do 10. novembra, do kada traje ova akcija, donesu u najbližu poslovnicu Hypo banke svoje dobro očuvane knjige prilagođene uzrastu za djecu i mlade, a koje će se kasnije uz pomoć Društva bibliotekara RS pokloniti bibliotekama stradalim u poplavama.

Međunarodni dan štednje je u Hypo banci dan koji je tradicionalno posvećen najmlađima i institucijama koje brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

"Odlučili smo da ovogodišnji Dan štednje posvetimo bibliotekama stradalim u poplavama i njihovim najmlađim članovima. Ovom donatorskom akcijom želimo da se zahvalimo i svojim klijentima/građanima lokalnih zajednica u RS za ukazano povjerenje tokom ove i proteklih godina te da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost.", rekao je Goran Babić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka.

Ovogodišnja donatorska aktivnost odvija se u partnerskoj saradnji sa Društvom bibliotekara RS s osnovnim ciljem da se pomogne stradalim bibliotekama u obnavljanju knjižnog fonda.

Stojka Mijatović, predsjednica Društva bibliotekara RS, zahvalila se Hypo banci na odluci da ovogodišnji Dan štednje obilježi kroz podršku bibliotekama stradalim u poplavama, kao i na velikoj podršci koju već deset godina ova banka kontinuirano pruža domaćim bibliotekama.

"Biblioteke su ključna snaga u razvoju pismenosti i formalnom obrazovanju, i odrastanju svakog pojedinaca te su snažna podrška u očuvanju jezika, kulture i tradicije", rekla je ona.

Ovo je jedanaesta godina zaredom kako Hypo banka organizovano i vrlo dosljedno promoviše politiku društveno odgovornog djelovanja (CSR) na tržištu Republike Srpske.

I ove godine predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka će 31. oktobra i 1. novembra obići sva porodilišta u Republici Srpskoj, u mjestima u kojima posluje banka, i roditeljima djece koja se rode na ovogodišnji 31. oktobar uručiti štednu knjižicu sa novčanim ulogom od 50 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije