Društvo

I dalje usporen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Foča

I dalje usporen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Foča
Foto: N.N. | I dalje usporen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Foča
Srna

BANJALUKA - Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i jutros, zbog većeg odrona, odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare (Mačkovac)-Čelić.

Zbog radova na deminiranju danas od 11.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u mjestu Potpeć biće aktuelne povremene petnaestominutne obustave saobraćaja.

Odroni kamenja na kolovoz posebnj su učestali na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Kneževo.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije