Društvo

IDDEEA demantuje navode o kupovini objekata "Medicinske elektronike"

IDDEEA demantuje navode o kupovini objekata "Medicinske elektronike"
IDDEEA demantuje navode o kupovini objekata "Medicinske elektronike"

BANJALUKA - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH, a koja je proteklih nekoliko dana povezivana s kupovinom dvije zgrade "Medicinske elektronike" u Banjaluci, nije zainteresovana za kupovinu iste, saopštila je ova agencija.

"Nismo razmatrali pitanje kupovine pomenute zgrade", rečeno nam je u ovoj agenciji.

Podsjećamo, oni imaju u planu gradnju vlastitog objekta na zemljištu bivše kasarne "Trapisti", ali je tender za odabir izvođača radova poništen, a građevinska dozvola izdata 2014. godine ističe u novembru ove, pa je pitanje da li će uspjeti započeti radove ili produžiti valjanost dozvole.

Dvije zgrade "Medicinske elektronike", preduzeća u stečaju, koje se nalaze na atraktivnoj lokaciji u Ulici Vuka Karadžića u centru Banjaluke, ponuđene su na prodaju putem licitacije, a najniža cijena po kojoj će se moći kupiti je 3.300.000 maraka.

Javno nadmetanje biće održano 27. juna, a pravo da učestvuju na licitaciji imaju svi oni koji uplate depozit od 50.000 KM.

Procijenjena vrijednost objekata, koji imaju nešto preko 3.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, je 7,8 miliona maraka, a u cijenu je uračunato i pripadajuće zemljište i oprema.

Kako je priznao stečajni upravnik preduzeća "Medicinska elektronika", iz rukovodstva IDDEA su se za kupovinu raspitivali prije nekoliko mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije