Društvo

IDDEEA raspisala novi tender za nabavku pasoša

IDDEEA raspisala novi tender za nabavku pasoša
IDDEEA raspisala novi tender za nabavku pasoša

SARAJEVO - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) raspisala je novi tender za nabavku pasoških knjižica.

Tender je raspisan nakon brojnih problema u kašnjenju s isporukom pasoša kompanije Muehlbauer.

Okvirni sporazum sa izabranim ponuđačem biće potpisan na period od četiri godine, a vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi oko 25,6 miliona KM.

"U skladu sa planom javnih nabavki Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) za 2017. godinu raspisan je tender za nabavku pasoških knjižica. Radi se o otvorenom međunarodnom postupku (trajanje okvirnog sporazuma je 4 godine), a vrijednost predmetne nabavke je 25 641 025, 65 KM bez PDV-a", kazali su iz IDDEEA za Klix.

Ponude se mogu dostaviti do 20. jula 2017. godine.

Ovo je već drugi tender koji IDDEEA raspisuje ove godine, jer je još 20. februara raspisan tender na kojem je kao najbolji ponuđač izabrana kompanija Muehlbauer iz Banjaluke, koja je i u prethodnim godinama izrađivala pasoše bh. građanima.

"Tender koji je raspisan 20. februara realizovan je putem pregovaračkog postupka. Uzimajući u obzir trajanje otvorenog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, pokrenut je postupak javne nabavke pasoških knjižica", ističu iz IDDEEA.

"Nezavisne novine" su prije par dana pisale da je rukovodstvo grupacije "Milbauer" dalo čvrste garancije predstavnicima IDDEEA da će se proces isporuke pasoša normalizovati od druge polovine juna.

Ovo je potvrdio Branimir Gojković, portparol IDDEEA, a nakon sastanka koji su prošlu srijedu održala rukovodstva agencije i njemačke kompanije.

Gojković je tada naveo da je na sastanku uspješno dogovorena dinamika izrade pasoša u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije