Društvo

Imenovano 10 novih notara u RS

Imenovano 10 novih notara u RS
Foto: Srna | Imenovano 10 novih notara u RS

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović uručio je danas u Banjaluci povelje o imenovanju 10 novih notara u Srpskoj, navodeći da su time popunjena upražnjena mjesta u više službenih sjedišta, što će doprinijeti većoj dostupnosti notarskih usluga građanima.

Imenovanjem tri notara u Banjaluci, po dva u Bijeljini i Prijedoru, te po jednog u Modriči, Doboju i Trebinju, Republika Srpska će imati ukupno 55 notara, u 23 službena sjedišta, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srpske.

Kasipović je čestitao notarima imenovanje, izrazivši očekivanje da će kao nosioci javnih ovlašćenja dati doprinos jačanju pravne bezbjednosti i rasterećenju pravosuđa Srpske.

"Imenovanje novih notara predstavlja relizaciju politika Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske u oblasti notarijata. Time se nastavlja unapređenje notarijata kao djelatnosti, koja je, tokom desetogodišnjeg postojanja u Srpskoj, postigla značajne reference prepoznate, ne samo kod nas, nego i u regionu", naglasio je Kasipović.

Nakon uručenja povelja, notari su obavezni da obezbijede i osposobe prostorije za rad, nakon čega će ministar pravde, rješenjem, odrediti dan početka rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije