Društvo

Ispoštovane sve procedure za "Ugljevik 3"

Srna

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u potpunosti je ispoštovalo procedure propisane Zakonom o zaštiti životne sredine i Arhuske konvencije u postupku odobravanja studije uticaja na životnu sredinu i donošenja rješenja o ekološkoj dozvoli za Termoelektranu "Ugljevik 3".

"Upravni postupak u ovom predmetu proveden je transparentno uz mogućnost da zainteresovana javnost iznese sugestije i primjedbe na dokumenataciju uz zahtjev za izdavanje ekološke dozvole", saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

U saopštenju se navodi da Centar za životnu sredinu iz Banjaluke nije pokazao interesovanje tokom vođenja upravnog postupka procjene uticaja na životnu sredinu, a koji je prethodio postupku izdavanja ekološke dozvole.

"Centar nije pokazao interesovanje ni da učestvuje u postupku besplatnog javnog uvida, a nije dostavio komentare ili primjedbe na priloženu dokumentaciju, niti je prigovorio na mjere zaštite životne sredine koje su bile navedene u dokumentaciji, a koje su postale dio rješenja o ekološkoj dozvoli. Na taj način je jasno pokazao da nema interesovanje za donošenje odluka u ovom slučaju", navedeno je u saopštenju.

Činjenica je, kako se ističe, da je Centar za životnu sredinu pokrenuo tužbu protiv Ministarstva za prostorno uređenje kojim je izdata ekološka dozvola za "Ugljevik tri", ali i da je ovaj centar, do sada, pred nadležnim sudovima izgubio sve sporove u drugim predmetima koje je pokrenuo protiv ovog ministarstva.

Takođe, i u ovom slučaju Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske postupiće prema odluci nadležnog suda.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije