Društvo

Iz saobraćaja isključeno 60 pijanih vozača

Iz saobraćaja isključeno 60 pijanih vozača
Iz saobraćaja isključeno 60 pijanih vozača

ISTOČNO SARAJEVO - Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom akcije "Alkohol" od 226 testiranih vozača 60 je isključeno iz saobraćaja zbog utvrđene alkoholisanosti, dok je pet odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Iz CJB Istočno Sarajevo saopšteno je da je tokom dvodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola, koja je izvedena krajem novembra, ukupno kontrolisano 319 učesnika u saobraćaju, te da su slobode lišena 23 vozača zbog toga što su upravljali vozilom pod uticajem alkohola sa više od jednog promila alkohola u krvi.

Kod 36 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,3 do jedan promil, dok je kod 18 vozača utvrđeno prisustvo alkohola od jedan do dva promila.

Tokom prethodnog vikenda, izvedena je preventivno represivna akcija pojačane kontrole saobraćaja na području Istočnog Novog Sarajeva i Pala. Tokom akcije iz saobraćaja je isključeno 11 vozača i dva vozila, te podneseno 13 prekršajnih naloga.

S ciljem poboljšanja stanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i u narednom periodu na području koje operativno pokriva CJB Istočno Sarajevo vršiće se pojačane kontrole saobraćaja.

Iz Centra apeluju na vozače da ne voze u alkoholisanom stanju i da poštuju saobraćajna pravila i propise radi svoje i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Prema Zakonu o prekršajima, koji je stupio na snagu u julu, lice zatečeno u vršenju prekršaja koje je pod dejstvom alkohola u organizmu preko jednog promila, lice koje odbije da se podvrgne alkotestiranju, kao i lice kod kojeg se utvrdi prisustvo droga, ovlašteni policijski službenik zadržaće do istrežnjenja ili oporavka, a najduže do 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije