Društvo

Izbjegnuta nova tragedija na pružnom prelazu

Izbjegnuta nova tragedija na pružnom prelazu
Izbjegnuta nova tragedija na pružnom prelazu

BANJALUKA - Greške koje se pojavljuju na pružnim prelazima, mogu biti kobne za vozače. Jedna takva zabilježena je u naselju Zalužani kod Banjaluke – rampa je bila podignuta, iako je prugom prolazio voz.

Događaj na pružnom prelazu u Zalužanima prisutne vozače ostavio je bez daha. Iako podignuta rampa, trebalo je da znači da je automobilima dozvoljen prelazak preko pruge, a u tom trenutku je naišao voz, što se jasno vidi u video-snimku koji su gledaoci dostavili BN televiziji.

Mještanima nije jasno kako se to dogodilo. Pojedini kažu da se zbog svega osjećaju nebezbjedno pri prelasku preko željezničke pruge.

Iz "Željeznica Republike Srpske" objašnjavaju da se ne radi o njihovoj krivici: "Rampa na pružnom prelazu se nije spuštala zbog kvara koji je izazvalo vozilo stranih registarskih tablica koje je udarilo u mehanizam i oštetilo rampu."

"Kako zbog velikog oštećenja rampe ista nije mogla biti odmah osposobljena, osoblje `Željeznica Republike Srpske` u daljem radu se pridržavalo utvrđenih odredbi tako da bezbjednost na putnom prelazu nije bila ugrožena. Navedenim odredbama definisane su radnje koje radnik koji rukuje branikom, u slučaju da isti ne radi, preduzima što je i učinjeno. Radnik je postupio u skladu sa čl. 9 i lično obezbjeđivao prelaz."

U posljednje vrijeme u Srpskoj se dogodilo nekoliko saobraćajnih nesreća na pružnim prelazima, koje su odnijele nekoliko ljudskih života.

(bn tv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije