Društvo

Izgradnja stambenih jedinica za boračke kategorije

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o odobravanju nabavke radova za nadogradnju 12 stambenih jedinice u opštini Vlasenica i izgradnju 31 stambene jedinice u Ugljeviku za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Na sjednici je usvojena informacija o Nacrtu sporazuma o saradnji u oblasti šumarstva i drvne industrije Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske donijela je rješenje o davanju saglasnosti na Sporazum o saradnji u oblasti šumarstva i drvne industrije Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hrvatske, 29. oktobra ove godine trebalo bi da bude održan Kongres pilanara jugoistočne Evrope, kojem će prisustvovati svi relevantni predstavnici sektora šumarstva i drvne industrije u regionu.

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hrvatske predloženo je potpisivanje sporazuma o međusobnoj saradnji zemalja iz regiona, s ciljem sektorskog jačanja.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o realizaciji programa pripreme djece u godini pred polazak u Republici Srpskoj.

Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija Republike Srpske da obezbijede sredstva za realizaciju predškolskog programa pripreme djece za iduću godinu, da bi bio obezbijeđen veći institucionalni obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije