Društvo

Jednogodišnjoj Dalal Omerović za transplantaciju fali još oko 110.000 evra

Jednogodišnjoj Dalal Omerović za transplantaciju fali još oko 110.000 evra
Foto: N.N. | Jednogodišnjoj Dalal Omerović za transplantaciju fali još oko 110.000 evra

BIHAĆ - Kako bi bio spasen život jednogodišnje Dalal Omerović iz Bihaća, neophodno je obaviti operaciju transplantacije koštane srži koja košta oko 270.000 eura.

U ranijim humanitarnim akcijama prikupljeno je više od polovine ovog iznosa, tako da za kompletiranje cjelokupne finansijske konstrukcije nedostaje još oko 110.000 eura.

Zdravstveni tretmani kojima je djevojčica bila podvrgnuta na zdravstvenoj klinici u njemačkom gradu Esenu pokazali su da Dalal boluje od takvog tipa leukemije koja se može liječiti jedino transplantacijom koštane srži.

"Ovih dana ona će biti podvrgnuta hemoterapijama kako bi se njeno zdravstveno stanje držalo pod kontrolom, odnosno da se ne bi pogoršalo dok se ne obave potrebne pretrage za transplantaciju", kažu roditelji djevojčice.

Iz klinike su tražili da se odmah uplati 20.000 eura kako bi se pokrenuo proces traženja donora, dok će sama operacija koštati oko 250.000 eura.

Zbog toga su roditelji još jednom apelovali na dobre ljude širom svijeta da pomognu u liječenju njihove kćerke. Bezbrižno djetinjstvo djevojčice surovo je prekinuto nakon što je proslavila prvi rođendan, kada su liječnici dijagnosticirali da boluje od najtežeg oblika akutne leukemije.

Njeni roditelji, Indira i Hajrudin Omerović, kojima je ona prvo dijete, odlučili su da liječenje djevojčice nastave u inostranstvu s obzirom na ograničenost domaćih zdravstvenih kapaciteta kada su u pitanju ovako teške bolesti.

Omerovići žive od skromnih primanja i nemaju dovoljno sredstava za liječenje djevojčice, zbog čega im je potrebna pomoć dobrih ljudi. Svi koji žele pomoći ovoj porodici sredstva mogu uplatiti na žiro račun broj 1862210333268585 u Zirat banci na ime Indira Omerović, s napomenom "za Dalal". Aktivni su i humanitarni brojevi 090 291 024 za korisnike BH Telecom mreže i 092 890 829 za korisnike HT "Eronet" mreže. Svakim pozivom donirate dvije KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije