Društvo

Jerković i Čordaš razgovarali o položaju Hrvata u Doboju

Jerković i Čordaš razgovarali o položaju Hrvata u Doboju
Jerković i Čordaš razgovarali o položaju Hrvata u Doboju

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i ministar za izbjeglice i raseljena lica Srpske Davor Čordaš posjetili su danas u Doboju rimokatolički župni ured Presvetog Srca Isusova, gdje su sa župnikom Perom Iljkićem razgovarali o položaju Hrvata na području Doboja.

Na sastanku je razgovarano o projektima koje je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske realizovalo na području Doboja proteklih godina, a zajednički je konstatovano da dosadašnju odličnu saradnju treba nastaviti i u narednom periodu, te na taj način obezbijediti bolje uslove za održiv povratak Hrvata.

Iz kabineta potpredsjednika Srpske saopšteno je da je tokom susreta razgovarano i o prošlogodišnjim poplavama koje su zadesile Doboj, a Jerković i Čordaš zahvalili su Iljkiću na velikoj pomoći koju je pružio stanovništvu Doboja u tom periodu.

U saopštenju se dodaje da je župnik Iljkić izrazio zahvalnost potpredsjedniku Jerkoviću i ministru Čordašu na pomoći koju su obezbijedili za Hrvate u Doboju, ističući da je, zahvaljujući sredstvima i projektima koji su realizovani, znatno unaprijeđen položaj hrvatskih povratnika na ovom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije